Jumatate de zahar se freaca spuma cu untul moale, zaharul vanilat, un praf de sare si scortisoara. Se curata merele, se scot samburi se se taie cubulete foarte mici, dupa care se amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se macina painea uscata si se amesteca, impreuna cu merele in crema de unt. Compozitia se puna la frigider circa 30 min.
Se bat ouale intregi intr-un castron si se faramiteaza piscoturile. Din compozitia de mere se formeaza galuste cat un ou. Se trec prin ou batut si apoi prin pesmetul de piscoturi. Se repeta aceasta operatie pt a face galestele mai consistente.Se prajesc in baie de ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.
Se da la clocot vinul, se adauga restul de zahar, anasonul, cuisoarele. Blatul de vanilie, se lasa sa scada putin dupa care se trece prin sita.
Galbenusurile se bat spuma cu vinul viert, intai in bain-marie, apoi si in afara. Galustele se servesc impreuna cu aceasta spuma.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii