Jumatate de zahar se freaca spuma cu untul moale, zaharul vanilat, un praf de sare si scortisoara. Se curata merele, se scot samburi se se taie cubulete foarte mici, dupa care se amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se macina painea uscata si se amesteca, impreuna cu merele in crema de unt. Compozitia se puna la frigider circa 30 min.
Se bat ouale intregi intr-un castron si se faramiteaza piscoturile. Din compozitia de mere se formeaza galuste cat un ou. Se trec prin ou batut si apoi prin pesmetul de piscoturi. Se repeta aceasta operatie pt a face galestele mai consistente.Se prajesc in baie de ulei incins si se scot pe hartie absorbanta.
Se da la clocot vinul, se adauga restul de zahar, anasonul, cuisoarele. Blatul de vanilie, se lasa sa scada putin dupa care se trece prin sita.
Galbenusurile se bat spuma cu vinul viert, intai in bain-marie, apoi si in afara. Galustele se servesc impreuna cu aceasta spuma.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii