autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galuste de orez prajite

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 42 bucati): 50 g stafide, , 2 linguri vin dulce, , 750 ml lapte, , 1/2 lingurita sare, , 250 g orez (cu bobul rotund), , 1 portocala, , 2 oua, , 2 linguri unt, , 1 lamaie,, 70 g zahar, , 50 g migdale zdrobite, , 1 lingura faina, , ulei (unt) pentru prajit, , zahar farin pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170°), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de orez prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

130 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 42 bucati): 50 g stafide
  • 2 linguri vin dulce
  • 750 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 g orez (cu bobul rotund)
  • 1 portocala
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 lamaie,
  • 70 g zahar
  • 50 g migdale zdrobite
  • 1 lingura faina
  • ulei (unt) pentru prajit
  • zahar farin pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite cu cacao, ricotta si visine