Galuste din urda cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste din urda cu sos de rosii

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 250 gr urda
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 canita cu apa

Mod de preparare

Galustele:

Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.

Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.

Vom obtine un aluat usor lipicios.

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.

Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie, si le dam drumul in apa.

Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.

Sosul de rosii:

Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.

Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).

Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor