autor:

Fara foto

» » Aperitive

Galuste din urda cu sos de rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Ingrediente
Pentru galuste:, , 250 gr urda, 2 oua, 50 gr cascaval, 5 linguri faina, sare, piper, 1/2 lingurita busuioc uscat, , Pentru sosul de rosii:, , 1 cana suc de rosii de casa, 1 lingura ulei, sare, piper, 4 crengute marar verde, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1 canita cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Galustele:
Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.
Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.
Vom obtine un aluat usor lipicios.
Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie, si le dam drumul in apa.
Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.
Sosul de rosii:
Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.
Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).
Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din urda cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Legume umplute cu branza si kaizer

Legume umplute cu branza si kaizer

Se spala legumele si se curata de seminte .coditele de la ciuperci,kaizerul,ceapa verde se taie cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Spaghetti cu telemea

Spaghetti cu telemea

Fierbem pastele in apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 18 iulie 2014

    Rocsy Ciobanu Am omis sa-ti spun ca sunt Diana :d

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 19 iunie 2014

    Ma bucur mult ca ti-au placut! :)

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 19 iunie 2014

    Multumesc pentru apreciere!

    • Fara foto

      , 14 iunie 2014

      bune rau am incercat si eu, superr

    • Fara foto

      , 12 iunie 2014

      Bv Rocs , imi place ideea ta , eu fiind fan urda :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 250 gr urda
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 canita cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Briosa cu spanac si feta