autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galuste dospite cu magiun de prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati): 250 g faina, , 1/2 cub drojdie proaspata, , 2 linguri zahar, , 125 ml lapte caldut, , 120 g unt, , 1 ou, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 lingurita zahar vanilat, , 150 g magiun, , 1 lingurita rom, , 75 g mac macinat, , 8 lingurite zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra putina faina, se acopera aluatul cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca la cald circa 15 minute.
Se incorporeaza in aluat 20 g unt, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se framanta bine, se acopera din nou si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora.
Galustele se fac astfel:
Se face un sul din aluat care se taie in sase bile egale, se turteste fiecare bila in parte si pe mijlocul ei se pun doua lingurite cu magiun.
Se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care se lasa sa creasca inca 30 de minute pe planseta infainata.
Se toarna apa pe fundul unei oale, se pune pe foc si, cand clocoteste, se aseaza galustele intr-o sita si se introduc cu sita cu tot in oala.
Se fierb in aburi circa 25 de minute (la nevoie se mai adauga apa), se incearca cu o scobitoare daca s-au fiert (pe scobitoare sa nu ramana aluat) si se scot pe farfurii.
Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste, se presara galustele cu mac si zahar pudra si se servesc - eventual - cu sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste dospite cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc , apoi adăugăm cacaoa . Lăsăm să fiarbă câteva

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Globulete dulci de Craciun

Globulete dulci de Craciun

Margarina se tine la temperatura camerei pentru a se inmuia,apoi se amesteca cu cacaua si zaharul

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati): 250 g faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 125 ml lapte caldut
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 g magiun
  • 1 lingurita rom
  • 75 g mac macinat
  • 8 lingurite zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pasta de corcoduse