autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galuste dospite cu magiun de prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 bucati): 250 g faina, , 1/2 cub drojdie proaspata, , 2 linguri zahar, , 125 ml lapte caldut, , 120 g unt, , 1 ou, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 lingurita zahar vanilat, , 150 g magiun, , 1 lingurita rom, , 75 g mac macinat, , 8 lingurite zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra putina faina, se acopera aluatul cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca la cald circa 15 minute.
Se incorporeaza in aluat 20 g unt, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se framanta bine, se acopera din nou si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora.
Galustele se fac astfel:
Se face un sul din aluat care se taie in sase bile egale, se turteste fiecare bila in parte si pe mijlocul ei se pun doua lingurite cu magiun.
Se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care se lasa sa creasca inca 30 de minute pe planseta infainata.
Se toarna apa pe fundul unei oale, se pune pe foc si, cand clocoteste, se aseaza galustele intr-o sita si se introduc cu sita cu tot in oala.
Se fierb in aburi circa 25 de minute (la nevoie se mai adauga apa), se incearca cu o scobitoare daca s-au fiert (pe scobitoare sa nu ramana aluat) si se scot pe farfurii.
Se topeste untul ramas, se toarna peste galuste, se presara galustele cu mac si zahar pudra si se servesc - eventual - cu sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste dospite cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 bucati): 250 g faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 125 ml lapte caldut
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 g magiun
  • 1 lingurita rom
  • 75 g mac macinat
  • 8 lingurite zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu mere, Apple Pancakes