autor:

Truedelights

» » Dulciuri diverse

Galusti cu gem

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , 1 Kg cartofi, 2 linguri cu gris, 2 linguri cu ulei, 300 g faina, un praf de sare, , Pentru umplutura:, , un borcan cu gem sau dulceata, , Pentru finisare:, , aprox.250 g pesmet, 2 linguri ulei, scortisoara, un plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...

Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.

Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu portocala

Chec cu portocala

Intr-un bol se freaca bine untul cu zaharul se mixeaza pina devine o crema se adauga treptat ouale

14 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Elisabeta_Nitreanu

    Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    o voi incerca,multumesc

  • Fara foto

    Daiana Matei , 31 martie 2014

    da sunt foarte bune

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune, apetisante, am salvat reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Imi plac foarte mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 Kg cartofi
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • un borcan cu gem sau dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox.250 g pesmet
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • un plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine)

o voi incerca,multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite caramelizate cu portocale