autor:

Truedelights

» » Dulciuri diverse

Galusti cu gem

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , 1 Kg cartofi, 2 linguri cu gris, 2 linguri cu ulei, 300 g faina, un praf de sare, , Pentru umplutura:, , un borcan cu gem sau dulceata, , Pentru finisare:, , aprox.250 g pesmet, 2 linguri ulei, scortisoara, un plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...

Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.

Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne

32 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Elisabeta_Nitreanu

    Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    o voi incerca,multumesc

  • Fara foto

    Daiana Matei , 31 martie 2014

    da sunt foarte bune

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune, apetisante, am salvat reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Imi plac foarte mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 Kg cartofi
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • un borcan cu gem sau dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox.250 g pesmet
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • un plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine)

o voi incerca,multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza dulce