autor:

Truedelights

» » Dulciuri diverse

Galusti cu gem

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , 1 Kg cartofi, 2 linguri cu gris, 2 linguri cu ulei, 300 g faina, un praf de sare, , Pentru umplutura:, , un borcan cu gem sau dulceata, , Pentru finisare:, , aprox.250 g pesmet, 2 linguri ulei, scortisoara, un plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...

Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.

Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Elisabeta_Nitreanu

    Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    o voi incerca,multumesc

  • Fara foto

    Daiana Matei , 31 martie 2014

    da sunt foarte bune

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune, apetisante, am salvat reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Imi plac foarte mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 Kg cartofi
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • un borcan cu gem sau dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox.250 g pesmet
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • un plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Elisabeta_Nitreanu (Chef de cuisine)

o voi incerca,multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
TARTA CU FRUCTE