GALUSTI CU PRUNE

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
GALUSTI CU PRUNE

Ingrediente

  • ,5kg cartofi
  • un praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 17 prune brumarii
  • 400g pesmet alb
  • 50ml ulei
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ,se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat(sau la robot).Se lasa sa se raceasca bine iar apoi se adauga oul intreg si galbenusul,se framanta pana se incorporeaza oualele,se adauga grisul si faina.Se obtine un aluat omogen.Aceasta cantitate este suficienta pentu 17 prune(mie atate mi-au iestit).Acum depinde si de marimea prunelor,pot iesi mai multe daca prunele sunt mai mici.

Se intinde o foaie mai groasa,se taie rondele cu ajutorul unei forme rotunde(eu am folosit un pahar),pe fiecare rotund se pune o pruna fara sambure,apoi se aduna aluatul in jurul prunei si se da forma rotunda.Se pune un vas cu apa sa fiarba cu un praf de sare si cand a dat in clocot se pun galustile si se lasa sa fiarba bine circa 10-15 minute.Se scot cu o lingura cu gauri,si se tavlesc prin pesmet.

Se aseaza frumos pe un platou.

Pesmetul se pregateste astfel:

Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o dat si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.

Se servasc ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise