Se curata cartofii,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ,se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat(sau la robot).Se lasa sa se raceasca bine iar apoi se adauga oul intreg si galbenusul,se framanta pana se incorporeaza oualele,se adauga grisul si faina.Se obtine un aluat omogen.Aceasta cantitate este suficienta pentu 17 prune(mie atate mi-au iestit).Acum depinde si de marimea prunelor,pot iesi mai multe daca prunele sunt mai mici.
Se intinde o foaie mai groasa,se taie rondele cu ajutorul unei forme rotunde(eu am folosit un pahar),pe fiecare rotund se pune o pruna fara sambure,apoi se aduna aluatul in jurul prunei si se da forma rotunda.Se pune un vas cu apa sa fiarba cu un praf de sare si cand a dat in clocot se pun galustile si se lasa sa fiarba bine circa 10-15 minute.Se scot cu o lingura cu gauri,si se tavlesc prin pesmet.
Se aseaza frumos pe un platou.
Pesmetul se pregateste astfel:
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o dat si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.
Se servasc ca atare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii