autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Galusti cu prune

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1,5kg.cartofi galbeni, 6 linguri faina, 1 ou intreg, 1 galbenus, 17-20 de prune brumarii, 400g pesmet alb, 50ml ulei, 4-5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 lingurite scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

62 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit ,se adauga oul intreg si galbenusul,se amesteca bine,apoi se adauga faina.Rezulta un aluat nu prea tare.Chiar daca este mai moale nevand multa faina,mie imi plac mai mult,ies mult mai pufoase,iar cand se racesc sunt tot moi si pufoase.Apoi coca se inparte in 17-20 de bucati,sau dupa marimea prunelor.Daca sunt prea mari puneti jumatati.Daca sunt din cele brumarii,se pun intregi.Mie intregi imi place sa le pun. Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar,daca prunele sunt acrisoare. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita,este bine sa aveti mainie pudrata cu faina sa lucrati mai usor. Se pune la fiert o oala cu apa si sare,cat sa acopere galustele,si cand clocoteste se pun galustile si se lasa sa fiarba bine,circa 15-20 de minute,pana se ridica la suprafata.Se scot cu lingura cu gauri si se tavalesc prin pesmet.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o data si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
GALUSTI CU PRUNE

GALUSTI CU PRUNE

Se curata cartofii,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ,se scurg bine de apa

19 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu aceasta reteta pentru prima oara si vreau sa va spun ca ai meu au devorat galustile imedit. Felicitari!!!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Arabella Georgescu , 06 mai 2014

    Eu le ador din copilarie...fac aproape de 2 ori pe luna....gustoase,pufoase si rapide

  • Fara foto

    Aneta Dinu , 26 noiembrie 2013

    o sa incerc - e prima data dar sper sa-mi iasa

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Si mie imi plac mult de tot.

    • Fara foto

      Bibi Citta , 09 noiembrie 2013

      le ador...bunicul meu era as la preparatul acestora am crescut cu ele...

    • Fara foto

      Silvia Varadi , 19 octombrie 2013

      Draga Viorica,nu am rumenit prea tare pesmentu pentru ca nu este sanatos.Noua asa ne place,tu poti sa-l faci cat de prajit iti place.Din ce stiu eu,prajala de pesmet nu este sanatoasa.

    • Fara foto

      Zorica Frame , 19 octombrie 2013

      Eu le ador din copilarie...fac aproape de 2 ori pe luna....gustoase,pufoase si rapide

    • Fara foto

      Viorika Stojkovich , 19 octombrie 2013

      or fii bune,dar sint prea albe,par bolnave,de ce nu ai rumenit putin pesmetii

    • Fara foto

      Nuti Caldarus , 07 octombrie 2013

      i mi plac

    • Fara foto

      Alina Scumpy , 01 septembrie 2013

      super bune

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Ce frumosi ti-au iesit Silvia!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Nu am mai mancat! cred ca sunt ft bune!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Si noua(mai ales mie)ne plac f.mult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Ti-au iesit minunat ! si sigur sunt delicioase...*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Silvye de cand ma gandesc sa fac si eu dar nu am timp inca... Zau ca as veni pina la tine pentru o portie...!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Sunt o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1,5kg.cartofi galbeni
  • 6 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 17-20 de prune brumarii
  • 400g pesmet alb
  • 50ml ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Si mie imi plac mult de tot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Quinoa Energy Bars