autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Gandacei

Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2007

Ingrediente
Pentru coca: 350 g faina, , 1 margarina, , 1 ou, , 2-3 linguri de smantana., Pentru glazura: 150 g zahar, , 2 linguri de apa, , 1/2 margarina, , 3 lingurite cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Pentru coca se amesteca ingredientele, se framanta si se lasa sa se odihneasca cateva ore sau de pe o zi pe alta. Apoi, se intinde o foaie de 1-2 cm grosime din care se taie dreptunghiuri mici, care se coc in tava. Dupa ce se racesc, se lipesc cate doua cu gem.
Pentru glazura, se freaca margarina cu zaharul, cu apa si cacao. \"Gandaceii\" se trec prin glazura si apoi prin nuca macinata. Sunt foarte buni si crocanti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gandacei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri

Fursecuri "Gandacei"

Se bate margarina cu zaharul pudra, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si esenta de rom.

27 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru coca: 350 g faina
  • 1 margarina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smantana.
  • Pentru glazura: 150 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 margarina
  • 3 lingurite cacao.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă