Orezul se fierbe conform instrucţiunilor.După ce a fiert se trece sub un jet de apă,se lasă la scurs şi la răcit.
Între timp se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie fâşii lunguieţe şi subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume.Gogoşarul se taie de asemenea fâşii lunguieţe.
Morcovul se căleşte cca.3 min.în ulei,se adugă o ceşcuţă de apă,se lasă să fiarbă încă 2 min.după care se adaugă gogoşarul tăiat.Se lasă să mai fiarbă împreună cam 2 min.Legumele nu trebuie să fie moi ci al dente.
Se iau la o parte să se răcorească,se amestecă apoi cu orezul,se potriveşte gustul de sare şi piper,se adaugă un praf de curry,ceapa verde tocată şi frunzele de cimbru rupte.
Se serveşte de preferinţă rece,alături de peşte dar poate constitui şi o masă vegetariană,consumată simplă sau alături de gogoşari muraţi.
Această reţetă îi aparţine prietenei mele Gabico,la care am şi degustat-o.Este simplă şi neaşteptat de gustoasă.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii