autor:

CeReteteMaiFacFetele

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Garnitura de orez soté cu legume

Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
200g orez basmati, 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov), 2 oua, 2 linguri ulei masline, piper, sare, busuioc, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se pune la scurs intr-o sita.
Calim legumele in wok/tigaie in uleiul de masline pana se inmoaie putin. Adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul, busuiocul si putin patrunjel tocat si calim orezul amestecand continuu usor. Batem ouale si le turnam peste orez amestecand usor ca sa se inglobeze si sa se coaca in acelasi timp. Prepararea nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute si nici nu trebuie exagerat cu amestecatul orezului foarte tare deorece se va sfarama.

Pentru aspect punem orezul in cesti sau boluri mici rotunde, presam bine cu un dos de lingura si rasturnam bolurile in farfurii. Orezul va avea un aspect foarte de efect.

Servim ca si garnitura la fripturi, fructe de mare, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez soté cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sufleu de spanac cu cartofi

Sufleu de spanac cu cartofi

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie

8 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Cartofi gratinati la microunde

Cartofi gratinati la microunde

Cartofii se taie cubulete,felii etc,calzi,se amesteca cu untul taiat feliute,se orneaza cu patrunjel,sareaza,deasupra

17 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Am salvat reteta, ma tenteaza, frumos de tot!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Sanatos si bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200g orez basmati
  • 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov)
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei masline
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la

8 voturi    1 comentariu
30 min
Salate din oua
Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc

2 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Cartofi dulci iuti