autor:

Vekas

» » Aperitive

Gasca in aspic

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Ingrediente
2piepturi de gasca(cca.1kg.), 2cepe, 1legatura de patrunjel, 4boabe de ienupar, 1lingurita boabe de piper, 2frunze de dafin, 1lingurita sare, 4linguri zahar, 1/8l otet, 8foi de gelatina, morcovi

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert , in 2l. de apa piepturile de gasca, boabele de ienupar, piperul, frunzele de dafin, sarea, zaharul si otetul. Se acopera si se lasa cam 1 1/2 h, la foc potrivit. Cu un sfert de ora inainte de a se lua de pe foc, se adauga cativa morcovi. Se scoate carnea din zeama, se dezoseaza si se taie in bucati mari. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se strecoara zeama de carne si se incorporeaza gelatina in ea. Intr-un bol adanc(de sticla sau portelan) se pune carnea, legumele si se toarna zeama in care s-a dizolvat gelatina. Se pastreaza la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci jambonate

Ciuperci jambonate

Se curata ciupercile ,se indeparteaza piciorusele,se spala ,se scurg. Se taie pieptul fasii subtiri

11 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Paine umpluta - sandwich

Paine umpluta - sandwich

Intai taiem toate legumele in rondele subtiri, apoi taiem muschiul sau pastrama in felii. Se taie

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2piepturi de gasca(cca.1kg.)
  • 2cepe
  • 1legatura de patrunjel
  • 4boabe de ienupar
  • 1lingurita boabe de piper
  • 2frunze de dafin
  • 1lingurita sare
  • 4linguri zahar
  • 1/8l otet
  • 8foi de gelatina
  • morcovi

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitel de porc