autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gateau au chocolat

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de : 125 grame de unt fara sare, la temperatura camerei, 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate taiata cubulete, 3 oua, cu albusul separat de galbenus, 125 grame zahar tos, 75 grame de faina, zahar pudra pentru decorare, eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se mixeaza galbenusurile cu jumatate cantitatea de zahar pana devin spuma si apoi le amestecam cu ciocolata cu unt. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana cand avem o compozitie ca pentru bezea. Incorporam incet in trei transe albusul la compozitia de dinainte si apoi adaugam faina si amestecam incet pana la omogenizare.
Se toarna incet in forma pregatita si se da la cuptor, o coacem la jumatatea cuptorului, pentru 40-50 de minute in functie de cuptor. Inainte de a o scoate verificam cu testul scobitorii daca este bine coapta, daca iese scobitoarea fara aluat inseamna ca este coapta suficient. Albusurile vor face ca aceasta prajitura sa creasca initial, ea se va lasa dupa coacere, capatand o textura moale si ciocolatoasa. Este excelenta calduta cu o cana de ceai fierbinte .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau au chocolat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Ooo...acest minunat desert cu ciocolata este printre favoritele baietilor mei. Trebuie sa va spun

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

    Yummy! :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    Multumesc !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Un deliciu pe cinste

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de : 125 grame de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate taiata cubulete
  • 3 oua
  • cu albusul separat de galbenus
  • 125 grame zahar tos
  • 75 grame de faina
  • zahar pudra pentru decorare
  • eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

jules81 (Chef de cuisine)

Yummy! :)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coaja de portocale