autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Gem de caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
1.500 de caise, 700 gr de zahar, 1baton de scortisoara, 1 stea de anis, 1/2 de lamaie taiata felii cu coaja

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie cu fund dublu se toarna zaharul si se lasa pana cand zaharul se topeste.
Se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se face focul mic se adauga o punguta de panza cu stea de anis si batonul de scortisoara iar lamaia taiata felii se adauga direct in gem.Se fierbe pana cand verificarea cu farfurioara rece arata ca gemul se strange. Se mai lasa cateva minute si se lasa sa se raceasca.
Se scoate punguta de panza,si cojile de lamaie si se toarna in borcane sterilizate se inchide si se pastreaza la rece.Este minunata pe paine neagra unsa cu putin unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand

12 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
GEM DE CAISE

GEM DE CAISE

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc. Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    foarte aromat si bun !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Foarte gustos. Anul acesta l-am facut putin mai dulce decat anul trecut, am adaugat si vanilie, e un deliciu.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    un gem aromat si gustos...mnam, mnam

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1.500 de caise
  • 700 gr de zahar
  • 1baton de scortisoara
  • 1 stea de anis
  • 1/2 de lamaie taiata felii cu coaja

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

foarte aromat si bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Roci de ciocolata