Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie cu fund dublu se toarna zaharul si se lasa pana cand zaharul se topeste.
Se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se face focul mic se adauga o punguta de panza cu stea de anis si batonul de scortisoara iar lamaia taiata felii se adauga direct in gem.Se fierbe pana cand verificarea cu farfurioara rece arata ca gemul se strange. Se mai lasa cateva minute si se lasa sa se raceasca.
Se scoate punguta de panza,si cojile de lamaie si se toarna in borcane sterilizate se inchide si se pastreaza la rece.Este minunata pe paine neagra unsa cu putin unt.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii