autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Gem de caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
1.500 de caise, 700 gr de zahar, 1baton de scortisoara, 1 stea de anis, 1/2 de lamaie taiata felii cu coaja

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie cu fund dublu se toarna zaharul si se lasa pana cand zaharul se topeste.
Se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se face focul mic se adauga o punguta de panza cu stea de anis si batonul de scortisoara iar lamaia taiata felii se adauga direct in gem.Se fierbe pana cand verificarea cu farfurioara rece arata ca gemul se strange. Se mai lasa cateva minute si se lasa sa se raceasca.
Se scoate punguta de panza,si cojile de lamaie si se toarna in borcane sterilizate se inchide si se pastreaza la rece.Este minunata pe paine neagra unsa cu putin unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand

12 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    foarte aromat si bun !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Foarte gustos. Anul acesta l-am facut putin mai dulce decat anul trecut, am adaugat si vanilie, e un deliciu.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    un gem aromat si gustos...mnam, mnam

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1.500 de caise
  • 700 gr de zahar
  • 1baton de scortisoara
  • 1 stea de anis
  • 1/2 de lamaie taiata felii cu coaja

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

foarte aromat si bun !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti englezesti