autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Gem de caise

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2013

Ingrediente
3 kg caise fara samburi, 1,2 kg zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.
2. Adaugam zaharul si le punem la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba adunam spuma rezultata si adaugam zeama de lamaie.
3. Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de aproximativ 1.30-2.00 ore, pana ajunge la consistenta pe care o dorim.
4. Gemul fierbinte il punem in borcane bine spalate si uscate. Le punem capacele si le acoperim pana a doua zi cu un prosop gros. Cand sunt bine racite le punem in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Gem de caise si lavanda

Gem de caise si lavanda

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete. Amesteca intr-un bol cubuletele

4 voturi    5 comentarii
4h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    Multumesc frumos!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 05 august 2013

    Pentru gemul de caise: Zaharul e bine sa fie adaugat cam see you 10 minute inainte de a fi complet fiarta compozitia, pentru a-si pastra culoarea aceea frumoasa aramie, nu maroniu cum devine daca se pune zaharul de la inceput.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi
  • 1,2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Cappy