autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Gem de caise

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2013

Ingrediente
3 kg caise fara samburi, 1,2 kg zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.
2. Adaugam zaharul si le punem la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba adunam spuma rezultata si adaugam zeama de lamaie.
3. Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de aproximativ 1.30-2.00 ore, pana ajunge la consistenta pe care o dorim.
4. Gemul fierbinte il punem in borcane bine spalate si uscate. Le punem capacele si le acoperim pana a doua zi cu un prosop gros. Cand sunt bine racite le punem in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de caise cu menta

Gem de caise cu menta

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

Am spalat caisele si le-am desfacut in jumatati; le-am asezat intr-o cratita, alternand straturile

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    Multumesc frumos!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 05 august 2013

    Pentru gemul de caise: Zaharul e bine sa fie adaugat cam see you 10 minute inainte de a fi complet fiarta compozitia, pentru a-si pastra culoarea aceea frumoasa aramie, nu maroniu cum devine daca se pune zaharul de la inceput.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi
  • 1,2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

22 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ness