autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Gem de caise

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2013

Ingrediente
3 kg caise fara samburi, 1,2 kg zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.
2. Adaugam zaharul si le punem la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba adunam spuma rezultata si adaugam zeama de lamaie.
3. Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de aproximativ 1.30-2.00 ore, pana ajunge la consistenta pe care o dorim.
4. Gemul fierbinte il punem in borcane bine spalate si uscate. Le punem capacele si le acoperim pana a doua zi cu un prosop gros. Cand sunt bine racite le punem in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem de caise

Clatite cu gem de caise

Se bat ouale, se adauga sifon sau apa minerala, faina. Se toarna cu polonicul din compozitie pe

8 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Gem de caise

Gem de caise

Se spala caisele, se scot samburii si se taie in patru. Se pun caisele intr-o cratita de 15 litri.

2 voturi    2 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

    Multumesc frumos!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 05 august 2013

    Pentru gemul de caise: Zaharul e bine sa fie adaugat cam see you 10 minute inainte de a fi complet fiarta compozitia, pentru a-si pastra culoarea aceea frumoasa aramie, nu maroniu cum devine daca se pune zaharul de la inceput.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi
  • 1,2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra