autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gem de capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 iunie 2013

Ingrediente
3 kg capsuni (de preferat sa fie bine coapte), 2 kg zahar, 1 lamaie, 1 lime

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa .
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.
Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.
Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.
Invartim in gem cu o lingura de lemn, la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.
Spre final taiem un sfert de lamaie cubulete si o punem in gem, iar restul punem numai zeama .
Stoarcem lime-ul si punem zeama.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.
Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.
Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le dati la rece.
Daca nu aveti un loc racoros unde sa le tineti, este de preferat ca deasupra fiecarui borcan de gem sa puneti putin conservant pentru ca sa nu riscati sa se strice, decat sa aruncati tot gemul, mai bine luati o lingurita doar de deasupra si aruncati si restul savurati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de capsuni

Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Gem-dulceata de capsuni

Gem-dulceata de capsuni

Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata.

3 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg capsuni (de preferat sa fie bine coapte)
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lime

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu frisca si capsune