Gem de gutui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gem de gutui

Ingrediente

  • 2 kg gutui,
  • 1 kg zahăr,
  • 1 litru apă, 1 can
  • 1/2 lămâie,
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat.

Mod de preparare

Se spală gutuile foarte bine de puf, se curăță de coajă și se taie în jumătăţi, după care se îndepărtează căsuță cu sâmburi și partea lemnoasă, apoi se taie cubulețe mici.

Într-o cratiță sau ceaun de tuci se pune zahărul și apa la fiert apoi se adaugă gutuile tăiate. Compozitia se fierbe timp de 30-35 de minute, se adaugă lămâia taiata cubulete și se mai lasă pe foc mic aproximativ 15 minute până se îngroașă siropul și gemul este legat.

Se pune vanilia si se amestecă ușor apoi se toarnă gemul în borcane spălate și uscate bine. Se capsează borcanele și se întorc cu gura în jos și se lasă la răcit până a doua zi învelite în pături.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure