Gem de piersici

Reteta de gem de piersici. Gem de piersici reteta simpla, fara conservanti.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici

Ingrediente

  • 2 kg piersici (decojite, fara samburi)
  • 900 g zahar
  • zeama de la o lamaie mica

Mod de preparare

Pentru a obtine un gem de piersici aromat, fin si delicios, trebuie sa alegem fructe bine coapte, moi si parfumate.

Le spalam bine , le decojim si le taiem feliute. Le punem in vasul in care vom fierbe gemul, adaugam zaharul si zeama de lamaie. Amestecam bine si lasam deoparte jumatate de ora sau pana cand lasa suficient suc.

Fierbem gemul la foc mare, amestecam din cand in cand si luam spuma formata ori de cate ori este nevoie,

Cand gemul a capatat consistenta si s-a legat, stingem focul si il transferam fierbinte in borcane.

* Faceti proba punand o lingura de gem pe o farfurioara care a stat la congelator. Vedeti dupa racirea completa consistenta.

Acoperim borcanele cu o patura sau prosoape groase de bucatarie si le lasam sa se raceasca pana a doua zi. Apoi le etichetam si le asezam in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise