autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Gem de rubarba cu banane

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, - 2 kg de rubarba,, - 6 portocale,, - 6 banane,, - 3 lamai, - Zahar: 800 g. per litru de suc de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba;

2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie in cubulete.

3 Se decojesc bananele si se taie, de asemenea, in cubulete4.Intr-o oala mai mare, se pun fructele , cu exceptia lamaiei, cu atata apa cat sa treaca peste fructe. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, pe foc mediu.

4 Se strecoara fructele si sucul rezultat se pune la fiert cu 800g. de zahar la un litru de suc, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fructele, sucul de lamaie si se mai fierb cca. 10 minute. Gemul rezultat se pune fierbinte in borcane, care se tin pana a doua zi invelite in haine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rubarba cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca cu pandispan

Pasca cu pandispan

Pandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • - 2 kg de rubarba,
  • - 6 portocale,
  • - 6 banane,
  • - 3 lamai
  • - Zahar: 800 g. per litru de suc de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
PORTOCALE UMPLUTE