1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba;
2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie in cubulete.
3 Se decojesc bananele si se taie, de asemenea, in cubulete4.Intr-o oala mai mare, se pun fructele , cu exceptia lamaiei, cu atata apa cat sa treaca peste fructe. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, pe foc mediu.
4 Se strecoara fructele si sucul rezultat se pune la fiert cu 800g. de zahar la un litru de suc, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fructele, sucul de lamaie si se mai fierb cca. 10 minute. Gemul rezultat se pune fierbinte in borcane, care se tin pana a doua zi invelite in haine.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii