Genoise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 gr. zahar
  • 125 gr. faina
  • o lingura de un liqueur
  • 60 gr. unt proaspat

Mod de preparare

Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125 gr. zahar intr-un castron incalzit mai inainte. Se bat bine, pe marginea aragazului. Se da apoi deoparte si se mai bate pana se raceste complet. Se adauga 125 gr. faina cernuta, o lingura de un liqueur ales dupa placere si se toarna cu incetul 60 gr. unt proaspat, muiat pe marginea aragazului (fara sa fie de tot topit). Indata ce totul e amestecat, se toarna compozitia in forma unsa si se coace cam trei sferturi de ora la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna. Compozitia de genoise serveste la pregatirea prajiturilor mici, glasate cu diferite glasuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise