Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125 gr. zahar intr-un castron incalzit mai inainte. Se bat bine, pe marginea aragazului. Se da apoi deoparte si se mai bate pana se raceste complet. Se adauga 125 gr. faina cernuta, o lingura de un liqueur ales dupa placere si se toarna cu incetul 60 gr. unt proaspat, muiat pe marginea aragazului (fara sa fie de tot topit). Indata ce totul e amestecat, se toarna compozitia in forma unsa si se coace cam trei sferturi de ora la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna. Compozitia de genoise serveste la pregatirea prajiturilor mici, glasate cu diferite glasuri.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii