Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
2 oua, 2 albusuri,3/4 cani faina, 3/4 cani lapte(2% sau mai slab daca doriti), 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 1/2 lingura margarina sau unt, fructe pentru servit - optional
Dificultate: Medie | Timp: 35 min
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 450 grade F. Intr-un vas se bat ouale, albusurile, faina, laptele si vanilia pina totul este amestecat bine si aluatul este foarte omogen. Intr-un vas rezistent la foc si la cuptor (daca este tigaie, sa aiba peretii mai inalti) si sa fie cu diametrul nu mai mare decit 20 cm se topeste margarina/untul. Cind vasul este inca fierbinte, se toarna compozitia de oua si faina si se da la cuptor. Se coace la 450 grade F timp de 15 minute, apoi se coboara temperatura la 350 grade F si se continua coacerea inca 10 minute.
"Placinta" trebuie sa se fi ridicat in special pe margini
Se scoate si se serveste imediat.
Se poate servi pudrata cu zahar praf, sau cu niste fructe proaspete puse pe mijlocul ei, sau simplu cu sirop.
Daca ti-a placut reteta noastra "German Pancake" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2013
Un deliciu...
Floare de colt (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2012
Un dulce rapid si bun.