autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Ghiveci calugaresc de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
4 cartofi, 3 cepe, 1 ceaşcă de mazăre, 1 ceaşcă păstăi de fasole, 2 morcovi, 1 măr, 1 castravete murat, 2 ceşti suc de roşii, 1 ceaşcă ulei, 1 căpăţână de usturoi (sau mai puţin, după gust), sare, foi de dafin, mărar şi pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa şi morcovul rondele şi se călesc împreună. Se sting cu 1 l de apă. Restul legumelor (şi mărul) tăiate după dorinţă, se adaugă şi se fierb împrenă 20 de minute. Se potriveşte de sare, se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, dafinul şi verdeaţa fin tocată şi se dă la cuptorul încins, până când scade suficient.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de legume si conopida

Ciorba de legume si conopida

Calim putin ceapa tocata si apoi morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete de post
Zacusca cu gogosari

Zacusca cu gogosari

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Este o bunatate !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Minunat ghiveciul, nu am incercat niciodata cu mar.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Bun,bun,merge tare de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 3 cepe
  • 1 ceaşcă de mazăre
  • 1 ceaşcă păstăi de fasole
  • 2 morcovi
  • 1 măr
  • 1 castravete murat
  • 2 ceşti suc de roşii
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 căpăţână de usturoi (sau mai puţin
  • după gust)
  • sare
  • foi de dafin
  • mărar şi pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta