autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ghiveci turcesc

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
6 rosii carnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vanata, 1 ardei capia rosu, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

48 voturi

Mod de preparare

Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se pipereaza mancarea. Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu, alaturi cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Se coc vinetele (eu le-am copt pe tabla si au iesit mai inchise la culoare), se curata si se pun

10 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Aluat:se pun apa+sarea+ulei+unt la fiert. Dupa ce dau in clocot se rastoarna faina toata odata si

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    E o bunatate dar eu am taiat si un ardei iute rondele.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

48 voturi

Ingrediente

  • 6 rosii carnoase
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei (400 gr.)
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate dar eu am taiat si un ardei iute rondele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Vinete umplute