autor:

delicious flavours

» » , Paste si pizza, Retete vegetariene

Gnocchi cu sos Arrabbiata

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente gnocchi:, -600 gr cartofi, -200 gr faina grisata, -1 ou, -50 gr unt/untura, -½ lingurita sare, , Pentru sos:, -1 kg rosii, -4 catei usturoi, -1 lingurita zahar, -chili cayenne macinat (Kotanyi), -sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” :)
1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina
2. Preferabil este sa folosim faina grisata
3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.
4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.
5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.
Acestea fiind spuse, let’s do it! :)
Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).
Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.
Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.
Cand serviti puteti sa presarati deasupra busuioc si parmezan.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Arrabbiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
PIURE DE CARTOFI

PIURE DE CARTOFI

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cubulete mici pentru a fierbe mai repede.Se pun in

26 voturi    11 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Negresa de post

Negresa de post

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau

38 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente gnocchi:
  • -600 gr cartofi
  • -200 gr faina grisata
  • -1 ou
  • -50 gr unt/untura
  • -½ lingurita sare
  • Pentru sos:
  • -1 kg rosii
  • -4 catei usturoi
  • -1 lingurita zahar
  • -chili cayenne macinat (Kotanyi)
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Da da da!!! :))

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac