autor:

delicious flavours

» » , Paste si pizza, Retete vegetariene

Gnocchi cu sos Arrabbiata

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente gnocchi:, -600 gr cartofi, -200 gr faina grisata, -1 ou, -50 gr unt/untura, -½ lingurita sare, , Pentru sos:, -1 kg rosii, -4 catei usturoi, -1 lingurita zahar, -chili cayenne macinat (Kotanyi), -sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” :)
1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina
2. Preferabil este sa folosim faina grisata
3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.
4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.
5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.
Acestea fiind spuse, let’s do it! :)
Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).
Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.
Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.
Cand serviti puteti sa presarati deasupra busuioc si parmezan.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Arrabbiata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez Basmati cu Morcovi

Orez Basmati cu Morcovi

Orezul este alimentul principal în Asia...le distingem în comert dupã tipurile de bob ( 9 tipuri). Orezul

6 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Pastai verzi cu rosii

Pastai verzi cu rosii

In tigaie prajim pastarile apoi le scoatem si le punem de o parte.In uleiul de la pastari prajim

15 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente gnocchi:
  • -600 gr cartofi
  • -200 gr faina grisata
  • -1 ou
  • -50 gr unt/untura
  • -½ lingurita sare
  • Pentru sos:
  • -1 kg rosii
  • -4 catei usturoi
  • -1 lingurita zahar
  • -chili cayenne macinat (Kotanyi)
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Da da da!!! :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Salata de cuşcuş-specifica tarilor arabe