autor:

Czompa

» » Retete de post

Gnocchi cu sos de rosii

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
100 gr faina,100 gr apa,sare, Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam pentru cateva secunde.
Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald il framantati pana obtineti un aluat compact pe care il invelim si il lasam cam 10-15 minute sa se odihneasca. In acest timp aluatul va deveni un pic mai moale si mai pufos.
Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou, din care taiem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri, (pudram daca e nevoie cu putina faina) si pe care le taiem in bucatele de 2 cm.Eu am folosit taietorul pentru oua ca sa pot face niste striatii pe ei(am luat fiecare cordon de aluat si l-am plimbat in sus si-n jos pe lamele subtiri ale taietorului de oua). In mod normal se rasucesc pe dintii unei furculite dar eu n-am reusit sa le dau de cap asa. Daca doriti faceti-i doar simpli, formati carnaciori mici din aluat. Se pune o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa.
Cand se ridica la suprafata ii luam cu o supiera si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja.
Eu am facut un sos de rosii(de casa). Puteti face ce sos va place: de ciuperci, de legume, bechamel, de usturoi, de marar, de carne...
Pentru sosul de rosii am decojit 6 rosii, am curatat 2 catei de usturoi si o ceapa mica. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-a calit cateva secunde in ulei. Am adaugat apoi si rosiile decojite si taiate cubulete si am fiert sosul cam 10 minute pana s-a ingrosat putin. L-am turnat peste gnocchi si gata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor. Mai

38 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Mancare de fasole verde de post

Mancare de fasole verde de post

Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Intre timp curatam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Nu am facut niciodata asa ceva dar sigur voi incerca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Foarte interesanta reteta ta...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Interesanti gnocchi tai.Eu ii prepar cu cartofi,faina si putina sare.Asa nu am facut niciodata.Merita incercati.

    • Fara foto

      miluca , 23 octombrie 2009

      pacat, am facut toul bien, aluatul arata foarte bien, dar am ratat cu totul fierberea, si tot nu stiu de inca nu erau fierti sau prea fierti, s-au lipit de fundul tavii si... am aruncat totul

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Arata bine de tot.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Interesantă reţetă, să faci gnocchii în casă!

    • Fara foto

      Nadia , 21 septembrie 2009

      Si eu fac si cu cartofi fierti, dar am gasit reteta asta si e mai rapida!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Interesanta reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      De obicei gnocchi ii pregatesc cu cartofii fierti si dati prin masina de tocat,eu fac un kg de cartofi,300g faina ,sare si cam atat,reteta ta este frumos prezentata dar si interesanta cred ca voi incerca gnocchi dupa reteta ta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 100 gr faina,100 gr apa,sare
  • Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana
  • deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa
  • daca facem pentru 3 persoane
  • 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de legume cu sos