Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam pentru cateva secunde.
Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald il framantati pana obtineti un aluat compact pe care il invelim si il lasam cam 10-15 minute sa se odihneasca. In acest timp aluatul va deveni un pic mai moale si mai pufos.
Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou, din care taiem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri, (pudram daca e nevoie cu putina faina) si pe care le taiem in bucatele de 2 cm.Eu am folosit taietorul pentru oua ca sa pot face niste striatii pe ei(am luat fiecare cordon de aluat si l-am plimbat in sus si-n jos pe lamele subtiri ale taietorului de oua). In mod normal se rasucesc pe dintii unei furculite dar eu n-am reusit sa le dau de cap asa. Daca doriti faceti-i doar simpli, formati carnaciori mici din aluat. Se pune o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa.
Cand se ridica la suprafata ii luam cu o supiera si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja.
Eu am facut un sos de rosii(de casa). Puteti face ce sos va place: de ciuperci, de legume, bechamel, de usturoi, de marar, de carne...
Pentru sosul de rosii am decojit 6 rosii, am curatat 2 catei de usturoi si o ceapa mica. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-a calit cateva secunde in ulei. Am adaugat apoi si rosiile decojite si taiate cubulete si am fiert sosul cam 10 minute pana s-a ingrosat putin. L-am turnat peste gnocchi si gata!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii