Gnocchi cu sos de rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi cu sos de rosii

Ingrediente

  • 100 gr faina,100 gr apa,sare
  • Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.

Mod de preparare

Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam pentru cateva secunde.

Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald il framantati pana obtineti un aluat compact pe care il invelim si il lasam cam 10-15 minute sa se odihneasca. In acest timp aluatul va deveni un pic mai moale si mai pufos.

Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou, din care taiem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri, (pudram daca e nevoie cu putina faina) si pe care le taiem in bucatele de 2 cm.Eu am folosit taietorul pentru oua ca sa pot face niste striatii pe ei(am luat fiecare cordon de aluat si l-am plimbat in sus si-n jos pe lamele subtiri ale taietorului de oua). In mod normal se rasucesc pe dintii unei furculite dar eu n-am reusit sa le dau de cap asa. Daca doriti faceti-i doar simpli, formati carnaciori mici din aluat. Se pune o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa.

Cand se ridica la suprafata ii luam cu o supiera si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja.

Eu am facut un sos de rosii(de casa). Puteti face ce sos va place: de ciuperci, de legume, bechamel, de usturoi, de marar, de carne...

Pentru sosul de rosii am decojit 6 rosii, am curatat 2 catei de usturoi si o ceapa mica. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-a calit cateva secunde in ulei. Am adaugat apoi si rosiile decojite si taiate cubulete si am fiert sosul cam 10 minute pana s-a ingrosat putin. L-am turnat peste gnocchi si gata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise