Ingrediente
Pentru aluat:, 3 ceşti apă, 1/2 ceaşcă ulei, 1 plic drojde uscată Dr. Oetker, 1/2 kg făină, 1/2 linguriţă sare, 1 lingură coajă de lămâierasă sau scorţişoară, , Pentru sos de ciocolată:, 50 g cacao, 1 ceaşcă apă, 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
4 voturi
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele pentru sos într-o oală, se fierb 5 minute, amestecând cu multă grijă După ce se leagă, se lasă să se răcească.
Într-un lighenaş de aluaturi, se amestecă drojdia uscată cu făina urmând instrucţiunile de pe plic. Restul ingredientelor se adaugă peste făină, se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă să crească 20 minute.
Aluatul se mai bate puţin şi pentru că este foarte moale, se ia cu lingura şi se pun mingiuţe în uleiul bine încins. Se foloseşte o tigaie adâncă cu ulei suficient. Se scot şi se pun ntr-o strecurătoare să se scurgă uleiul care prisoseşte. Se aşează pe un platou şi se toarnă peste ele sosul de ciocolată. Se poate presăra şi nucă măcinată.
Poftă bună!
constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
O bunatate !