autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Gogoşele - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 ceşti apă, 1/2 ceaşcă ulei, 1 plic drojde uscată Dr. Oetker, 1/2 kg făină, 1/2 linguriţă sare, 1 lingură coajă de lămâierasă sau scorţişoară, , Pentru sos de ciocolată:, 50 g cacao, 1 ceaşcă apă, 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pregăteşte întâi sosul de ciocolată pentru că trebuie să se răcească.
Se pun toate ingredientele pentru sos într-o oală, se fierb 5 minute, amestecând cu multă grijă După ce se leagă, se lasă să se răcească.
Într-un lighenaş de aluaturi, se amestecă drojdia uscată cu făina urmând instrucţiunile de pe plic. Restul ingredientelor se adaugă peste făină, se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se lasă să crească 20 minute.
Aluatul se mai bate puţin şi pentru că este foarte moale, se ia cu lingura şi se pun mingiuţe în uleiul bine încins. Se foloseşte o tigaie adâncă cu ulei suficient. Se scot şi se pun ntr-o strecurătoare să se scurgă uleiul care prisoseşte. Se aşează pe un platou şi se toarnă peste ele sosul de ciocolată. Se poate presăra şi nucă măcinată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşele - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • franceza (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    daca ar sti americanii de reteta asta,sigur ar inlocui donuts-urile lor uleioase cu gogosicile tale...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 ceşti apă
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1 plic drojde uscată Dr. Oetker
  • 1/2 kg făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură coajă de lămâierasă sau scorţişoară
  • Pentru sos de ciocolată:
  • 50 g cacao
  • 1 ceaşcă apă
  • 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
BANANE LA CUPTOR CU LAMAIE SI PORTOCALA