autor:

kok miori

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
500 gr faina alba ptr paine, 500 gr faina alba, 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase, 1/2 pahar zahar brun, 1 + 1/3 pahar apa rece, 1/4 pahar de ulei, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie, 3 oua mari sau 4 potrivite, coaja de la1/4 deportocala, coaja de lamaie, , , Pentru umplutura:, , gem de capsune sau alt gen de gem, , nutella sau crema de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

11 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa si mirodeniile si framantam cam 10 -12 minute pana se formeaza un aluat frumos putin lipicios. Intr-o alta oala, transferam aluatul si il presaram cu putina faina si il lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.



Il punem pe o plansa data cu faina si il impartim in 25 de mingiute si le rotunjim putin, le asezam pe tava tapetata cu hartie la distanta una de alta si le acoperim cu un prosop cam o ora pana dospeste din nou aluatul. Incalzim cuptorul la 180 de grade C si le coacem 15 minute sau pana s-au rumenit frumos. Le scoatem, le lasam putin sa se raceasca si cu o seringa injectam gemul moale in gogoasa si le presaram cu zahar pudra.



Aici cine doreste in loc de gem poate adauga nutella sau o crema de vanilie si deasupra se pot inmuia in ciocolata topita sau bombonele dupa dorinta. De obicei gogosile vin prajite in ulei adanc, dar asa coapte sunt mai sanatoase si la fel de gustoase. La noi este sarbatoarea luminilor si gogosile sunt cele mai cautate. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi coapte umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Capsuni cu Qark

Capsuni cu Qark

Se prepara budinca de vanilie comform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu branza de vaci. Capsunile

7 voturi    5 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Creme caramel

Creme caramel

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si

18 voturi    6 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 07 octombrie 2017

    Nu inteleg ce comentarii sa postam? Daca aveti o intrebare va ajut cu placere!

  • Fara foto

    ANA , 03 octombrie 2017

    de ce nu postati toate comenariile???

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2014

    1.faina ptr paine este o faina cu mai mult gluten -poci folosi 1kg de faina alba. 2.faina neagra-integrala nu se potriveste la aceasta reteta. 3.Se poate framanta intr-un castron respectand aceleasi reguli ca la mixer.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Draga mea am vazut intrebarea-masura mea este un pahar de apa care are 250ml-iar 80 ml sant1/3pahar de aici rezulta 250 80=330ml de apa.Asa fac eu sper sa-ti fi fost de ajutor si spor la reteta.

    • Fara foto

      Mariana Daniela , 10 mai 2014

      e 1 pahar si 1/3,dar cine nu pricepe ii trebuie mura-n gura...dar experienta isi spune cuvantul....oricum cel mai bine e sa se masoare cu aceeasi cana si faina si lichid si tot ce prevede reteta,dar sa se respecte raportul de 2/1(faina-lichid)...in America asa se face

    • Mariana_Pavel

      Mariana_Pavel (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      ciudate masuri!!!!!dati reteta in grame....nu se intelege nimic

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 10 mai 2014

      Pai...apa trebuie atata cat sa adune toata compozitia si sa se formeze aluatul...poate fi 3/4 din cantitatea dintr-o cana de 200 ml sau poate mai multa, depinde si de faina....Oricum drojdia se dizolva intr-o cantitate mica de apa, si mai apoi se pune atata apa cat e necesar...

    • Fara foto

      Filip Laura Maria , 09 mai 2014

      cred ca vroia sa zica 1/3 ca 11/3 nu am mai auzit

    • Fara foto

      Ioana Pusa Joita , 09 mai 2014

      eu nu inteleg nimic

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 09 mai 2014

      11/3 pahar de apa rece? 1/4, 1/2,...???? Sunt pahare mai mici, pahare mai mari. Va rog, daca se poate sa redati cantitatile in grame si respectiv mililitrii.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

      Cand le-am facut n-am reusit sa trimit si fotografiile acum incerc sa va redau fotografii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba ptr paine
  • 500 gr faina alba
  • 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1 + 1/3 pahar apa rece
  • 1/4 pahar de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • coaja de la1/4 deportocala
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsune sau alt gen de gem
  • nutella sau crema de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori

Nu inteleg ce comentarii sa postam? Daca aveti o intrebare va ajut cu placere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune