autor:

kok miori

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
500 gr faina alba ptr paine, 500 gr faina alba, 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase, 1/2 pahar zahar brun, 1 + 1/3 pahar apa rece, 1/4 pahar de ulei, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie, 3 oua mari sau 4 potrivite, coaja de la1/4 deportocala, coaja de lamaie, , , Pentru umplutura:, , gem de capsune sau alt gen de gem, , nutella sau crema de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

11 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa si mirodeniile si framantam cam 10 -12 minute pana se formeaza un aluat frumos putin lipicios. Intr-o alta oala, transferam aluatul si il presaram cu putina faina si il lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.



Il punem pe o plansa data cu faina si il impartim in 25 de mingiute si le rotunjim putin, le asezam pe tava tapetata cu hartie la distanta una de alta si le acoperim cu un prosop cam o ora pana dospeste din nou aluatul. Incalzim cuptorul la 180 de grade C si le coacem 15 minute sau pana s-au rumenit frumos. Le scoatem, le lasam putin sa se raceasca si cu o seringa injectam gemul moale in gogoasa si le presaram cu zahar pudra.



Aici cine doreste in loc de gem poate adauga nutella sau o crema de vanilie si deasupra se pot inmuia in ciocolata topita sau bombonele dupa dorinta. De obicei gogosile vin prajite in ulei adanc, dar asa coapte sunt mai sanatoase si la fel de gustoase. La noi este sarbatoarea luminilor si gogosile sunt cele mai cautate. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi coapte umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gelatine din suc de fructe

Gelatine din suc de fructe

Speli capsunele, opresti 3-4 si restul cantitati o presezi. vei obtine 200 ml suc pe care il amesteci

4 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 07 octombrie 2017

    Nu inteleg ce comentarii sa postam? Daca aveti o intrebare va ajut cu placere!

  • Fara foto

    ANA , 03 octombrie 2017

    de ce nu postati toate comenariile???

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2014

    1.faina ptr paine este o faina cu mai mult gluten -poci folosi 1kg de faina alba. 2.faina neagra-integrala nu se potriveste la aceasta reteta. 3.Se poate framanta intr-un castron respectand aceleasi reguli ca la mixer.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Draga mea am vazut intrebarea-masura mea este un pahar de apa care are 250ml-iar 80 ml sant1/3pahar de aici rezulta 250 80=330ml de apa.Asa fac eu sper sa-ti fi fost de ajutor si spor la reteta.

    • Fara foto

      Mariana Daniela , 10 mai 2014

      e 1 pahar si 1/3,dar cine nu pricepe ii trebuie mura-n gura...dar experienta isi spune cuvantul....oricum cel mai bine e sa se masoare cu aceeasi cana si faina si lichid si tot ce prevede reteta,dar sa se respecte raportul de 2/1(faina-lichid)...in America asa se face

    • Mariana_Pavel

      Mariana_Pavel (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      ciudate masuri!!!!!dati reteta in grame....nu se intelege nimic

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 10 mai 2014

      Pai...apa trebuie atata cat sa adune toata compozitia si sa se formeze aluatul...poate fi 3/4 din cantitatea dintr-o cana de 200 ml sau poate mai multa, depinde si de faina....Oricum drojdia se dizolva intr-o cantitate mica de apa, si mai apoi se pune atata apa cat e necesar...

    • Fara foto

      Filip Laura Maria , 09 mai 2014

      cred ca vroia sa zica 1/3 ca 11/3 nu am mai auzit

    • Fara foto

      Ioana Pusa Joita , 09 mai 2014

      eu nu inteleg nimic

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 09 mai 2014

      11/3 pahar de apa rece? 1/4, 1/2,...???? Sunt pahare mai mici, pahare mai mari. Va rog, daca se poate sa redati cantitatile in grame si respectiv mililitrii.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

      Cand le-am facut n-am reusit sa trimit si fotografiile acum incerc sa va redau fotografii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba ptr paine
  • 500 gr faina alba
  • 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1 + 1/3 pahar apa rece
  • 1/4 pahar de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • coaja de la1/4 deportocala
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsune sau alt gen de gem
  • nutella sau crema de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori

Nu inteleg ce comentarii sa postam? Daca aveti o intrebare va ajut cu placere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere si aluat foietaj