autor:

kok miori

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
500gr faina alba ptr paine, 500gr faina alba, 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase, 1/2 pahar zahar brun, 11/3 pahar apa rece, 1/4 pahar de ulei, 1 zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie, 3 oua mari sau 4 potrivite, coaja de la1/4 deportocala, coaja de lamaie, , , , Pentru umplutura:, , gem de capsune sau alt gen de gem,, , nutella sau crema de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile,drojdia zaharul,uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale apa si mirodeniile si framantam cam 10 -12 minute pana se formeaza un aluat frumos putin lipicios.Intr-o alta oala transferam aluatul si il presaram cu putina faina si il lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.







Il punem pe o plansa data cu faina si il impartim in 25 de mingiute si le rotunjim putin, le asezam pe tava tapetata cu hartie la distanta una de alta si le acoperim cu un prosop cam o ora pana dospeste din nou aluatul. Incalzim cuptorul la 180 de grade si le coacem 15 minute sau pana s-au rumenit frumos.Le scoatem, le lasam putin sa se raceasca si cu o seringa injectam gemul moale in gogoasa si le presaram cu zahar pudra.







Aici cine doreste in loc de gem poate adauga nutella sau o crema de vanilie si deasupra se pot inmuia in ciocolata topita sau bombonele dupa dorinta. De obicei gogosile vin prajite in ulei adanc, dar asa coapte sunt mai sanatoase si la fel de gustoase. La noi este sarbatoarea luminilor si gogosile sunt cele mai cautate. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi coapte umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele

10 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscuiti prajiti - Banane prajite

Biscuiti prajiti - Banane prajite

Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru a se

210 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2014

    1.faina ptr paine este o faina cu mai mult gluten -poci folosi 1kg de faina alba. 2.faina neagra-integrala nu se potriveste la aceasta reteta. 3.Se poate framanta intr-un castron respectand aceleasi reguli ca la mixer.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

    Draga mea am vazut intrebarea-masura mea este un pahar de apa care are 250ml-iar 80 ml sant1/3pahar de aici rezulta 250 80=330ml de apa.Asa fac eu sper sa-ti fi fost de ajutor si spor la reteta.

  • Fara foto

    Mariana Daniela , 10 mai 2014

    e 1 pahar si 1/3,dar cine nu pricepe ii trebuie mura-n gura...dar experienta isi spune cuvantul....oricum cel mai bine e sa se masoare cu aceeasi cana si faina si lichid si tot ce prevede reteta,dar sa se respecte raportul de 2/1(faina-lichid)...in America asa se face

    • Mariana_Pavel

      Mariana_Pavel (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      ciudate masuri!!!!!dati reteta in grame....nu se intelege nimic

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 10 mai 2014

      Pai...apa trebuie atata cat sa adune toata compozitia si sa se formeze aluatul...poate fi 3/4 din cantitatea dintr-o cana de 200 ml sau poate mai multa, depinde si de faina....Oricum drojdia se dizolva intr-o cantitate mica de apa, si mai apoi se pune atata apa cat e necesar...

    • Fara foto

      Filip Laura Maria , 09 mai 2014

      cred ca vroia sa zica 1/3 ca 11/3 nu am mai auzit

    • Fara foto

      Ioana Pusa Joita , 09 mai 2014

      eu nu inteleg nimic

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 09 mai 2014

      11/3 pahar de apa rece? 1/4, 1/2,...???? Sunt pahare mai mici, pahare mai mari. Va rog, daca se poate sa redati cantitatile in grame si respectiv mililitrii.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

      Cand le-am facut n-am reusit sa trimit si fotografiile acum incerc sa va redau fotografii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500gr faina alba ptr paine
  • 500gr faina alba
  • 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 11/3 pahar apa rece
  • 1/4 pahar de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • coaja de la1/4 deportocala
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsune sau alt gen de gem,
  • nutella sau crema de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

1.faina ptr paine este o faina cu mai mult gluten -poci folosi 1kg de faina alba. 2.faina neagra-integrala nu se potriveste la aceasta reteta. 3.Se poate framanta intr-un castron respectand aceleasi reguli ca la mixer.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada turceasca