autor:

Cely Snijec

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Gogosari umpluti

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
6 gogosari mari, Umplutura:, 4 cepe, 2 morcovi, 200 g ciuperci, 300 ml ulei, 200 g orez, 100 g pasta de tomate, 2 rosii mari(sau 6 frunze de vitza de vie), marar si patrunjel verde,sare, piper, foi de dafin, crengutze de cimbru, Sosul:, 200 ml smantana, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingura plina cu faina, verdeata,condimente

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Gogosarii se curata de cotor, se spala si se lasa la scurs.
Se caleste ceapa, se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, se adauga ciupercile date pe masina,orezul si pasta de tomate, verdeata, se lasa pe foc impreuna, 5 minute.
Se condimenteaza, se umplu gogosarii, se acopera cu felie de rosie sau cu frunze de vita de vie.
Se asaza in cratita, se intercaleaza foi de dafin si crengi de cimbru,se dau la foc mic pentru o ora. Se servesc cu mamaligutza si sos:
faina se dizolva cu zeama in care au fiert gogosarii, se incorporeaza smantana, pasta de tomate, condimente, verdeata. Se da in clocot. Sosul trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca este nevoie, se dilueaza cu zeama.
Ciupercile se pot inlocui cu orice fel de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si

51 voturi    9 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul

20 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 gogosari mari
  • Umplutura:
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 300 ml ulei
  • 200 g orez
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 rosii mari(sau 6 frunze de vitza de vie)
  • marar si patrunjel verde,sare
  • piper
  • foi de dafin
  • crengutze de cimbru
  • Sosul:
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura plina cu faina
  • verdeata,condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)