Gogosari umpluti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gogosari mari
  • Umplutura:
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 300 ml ulei
  • 200 g orez
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 rosii mari(sau 6 frunze de vitza de vie)
  • marar si patrunjel verde,sare, piper, foi de dafin, crengutze de cimbru
  • Sosul:
  • 200 ml smantana, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingura plina cu faina, verdeata,condimente

Mod de preparare

Gogosarii se curata de cotor, se spala si se lasa la scurs.

Se caleste ceapa, se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, se adauga ciupercile date pe masina,orezul si pasta de tomate, verdeata, se lasa pe foc impreuna, 5 minute.

Se condimenteaza, se umplu gogosarii, se acopera cu felie de rosie sau cu frunze de vita de vie.

Se asaza in cratita, se intercaleaza foi de dafin si crengi de cimbru,se dau la foc mic pentru o ora. Se servesc cu mamaligutza si sos:

faina se dizolva cu zeama in care au fiert gogosarii, se incorporeaza smantana, pasta de tomate, condimente, verdeata. Se da in clocot. Sosul trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca este nevoie, se dilueaza cu zeama.

Ciupercile se pot inlocui cu orice fel de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise