Gogosele:
Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi se ia de pe foc si se adauga faina, amestecandu-se pana la omogenizare. Se lasa la racit, timp in care se pregateste umplutura, apoi se adauga ouale (pe rand cate unul; nu se pune alt ou pana nu s-a incorporat precedentul). Trebuie sa iasa o coca lipicioasa, dar care se ia usor cu lingurita. Se pun gramajoare cu o lingurita, in tava tapetata cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 20-25 min (depinde de cuptor) pana se rumenesc. Se scot fierbinti din tava si se pun pe un platou pentru a fi umplute.
Umplutura:
Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie cu ulei si se lasa pana se inmoaie, fara a se praji prea tare. Se adauga ciupercile curatate (daca sunt din cele proaspete) si taiate felii sau cubulete (dupa dorinta fiecaruia) si se lasa pana ce scade zeama lasata de la ciuperci. Spre sfarsit se adauga piperul si sarea. Se lasa apoi sa se raceasca. Se adauga maioneza, mararul si patrunjelul sau alte condimente si se amesteca. Se poate scurge uleiul in exces pentru ca umplutura sa nu fie prea zemoasa sau grasa.
Se taie un capacel la gogosele, se pune umplutura si se dau la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii