autor:

Delia

» » Aperitive

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
Ingrediente gogosele:, 1 cana apa (300 ml), 100 g margarina (sau ulei), 1 cana faina (aceeasi care s-a folosit pentru apa), 5 oua, 1/2 lingurita sare, , Ingrediente umplutura:, 1kg ciuperci (champignon), 2 cepe potrivite, ulei pentru calit, 400 g maioneza (din comert sau facuta in casa), condimente: 1/2 lingurita piper, sare sau delikat, marar si patrunjel sau alte condimente, dupa gust, optional: sunca de praga, ou fiert, usturoi (cui ii place)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Gogosele:
Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi se ia de pe foc si se adauga faina, amestecandu-se pana la omogenizare. Se lasa la racit, timp in care se pregateste umplutura, apoi se adauga ouale (pe rand cate unul; nu se pune alt ou pana nu s-a incorporat precedentul). Trebuie sa iasa o coca lipicioasa, dar care se ia usor cu lingurita. Se pun gramajoare cu o lingurita, in tava tapetata cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 20-25 min (depinde de cuptor) pana se rumenesc. Se scot fierbinti din tava si se pun pe un platou pentru a fi umplute.

Umplutura:
Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie cu ulei si se lasa pana se inmoaie, fara a se praji prea tare. Se adauga ciupercile curatate (daca sunt din cele proaspete) si taiate felii sau cubulete (dupa dorinta fiecaruia) si se lasa pana ce scade zeama lasata de la ciuperci. Spre sfarsit se adauga piperul si sarea. Se lasa apoi sa se raceasca. Se adauga maioneza, mararul si patrunjelul sau alte condimente si se amesteca. Se poate scurge uleiul in exces pentru ca umplutura sa nu fie prea zemoasa sau grasa.

Se taie un capacel la gogosele, se pune umplutura si se dau la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
crochete de cartofi

crochete de cartofi

Se face un piure de cartofi, se amesteca cu faina, ou, sare, se framinta. Se face un sul, din care

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Frumoase si gustoase!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    O prezentare de nota 10 cu felicitari.Minunat.

  • Fara foto

    Sidy , 19 iulie 2009

    Bravo Delia ! Fac si eu gogosele cu diverse umpluturi: creier, pasta de ficat, branza...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      O idee super de aperitiv. Imi plac aceste gogosele cu orice fel de umplutura. Felicitari,ale tale arata super!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Dragut aperitivul tau!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Un deliciu...

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super aperitiv

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente gogosele:
  • 1 cana apa (300 ml)
  • 100 g margarina (sau ulei)
  • 1 cana faina (aceeasi care s-a folosit pentru apa)
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 1kg ciuperci (champignon)
  • 2 cepe potrivite
  • ulei pentru calit
  • 400 g maioneza (din comert sau facuta in casa)
  • condimente: 1/2 lingurita piper
  • sare sau delikat
  • marar si patrunjel sau alte condimente
  • dupa gust
  • optional: sunca de praga
  • ou fiert
  • usturoi (cui ii place)

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

11 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumoase si gustoase!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada aperitiv