Gogosele aperitiv cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente gogosele:
  • 1 cana apa (300 ml)
  • 100 g margarina (sau ulei)
  • 1 cana faina (aceeasi care s-a folosit pentru apa)
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 1kg ciuperci (champignon)
  • 2 cepe potrivite
  • ulei pentru calit
  • 400 g maioneza (din comert sau facuta in casa)
  • condimente: 1/2 lingurita piper, sare sau delikat, marar si patrunjel sau alte condimente, dupa gust
  • optional: sunca de praga, ou fiert, usturoi (cui ii place)

Mod de preparare

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi se ia de pe foc si se adauga faina, amestecandu-se pana la omogenizare. Se lasa la racit, timp in care se pregateste umplutura, apoi se adauga ouale (pe rand cate unul; nu se pune alt ou pana nu s-a incorporat precedentul). Trebuie sa iasa o coca lipicioasa, dar care se ia usor cu lingurita. Se pun gramajoare cu o lingurita, in tava tapetata cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 20-25 min (depinde de cuptor) pana se rumenesc. Se scot fierbinti din tava si se pun pe un platou pentru a fi umplute.

Umplutura:

Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie cu ulei si se lasa pana se inmoaie, fara a se praji prea tare. Se adauga ciupercile curatate (daca sunt din cele proaspete) si taiate felii sau cubulete (dupa dorinta fiecaruia) si se lasa pana ce scade zeama lasata de la ciuperci. Spre sfarsit se adauga piperul si sarea. Se lasa apoi sa se raceasca. Se adauga maioneza, mararul si patrunjelul sau alte condimente si se amesteca. Se poate scurge uleiul in exces pentru ca umplutura sa nu fie prea zemoasa sau grasa.

Se taie un capacel la gogosele, se pune umplutura si se dau la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor