autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Gogosele de salcam

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Inspiratie dupa reteta Mihaelei A. caruia ii multumesc., 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate, 3 oua, 10 linguri de faina, 4 linguri zahar, 200ml pahar lapte, 2 lingura ulei, ulei de palmier pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intrun vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de salcam" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe

Briose cu fructe

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura intoarsa

Prajitura intoarsa

1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Neamtu , 12 mai 2014

    EXCELENT

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioase...

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 29 august 2011

    Nu am gatit eu, dar am avut prilejul sa degust asa ceva, odata, demult, undeva. Sunt un deliciu care nu se poate uita. Nu cred sa mai apuc sezon de floare de salcam fara gogoselele tale, prea buna Lia.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Nu am mancat asa ceva din copilarie, o sa pregatesc si eu ...

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Interesanta reteta ta.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Esti fantastica draga Lia! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      MMmm, tare aromate!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      foarte interesanta reteta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bune!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      foarte interesanta reteta,cand eram mica macam flori de salcam (adica ce au ele in interior)

    • Fara foto

      flori de piatra , 15 mai 2010

      Delicioase.Mancam in copilarie asa ceva.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Eugen, nu stiu ce anume nu ai inteles, sunt poze cu toti pasii... normal ca prajim florile. Le-am zis gogosele din cauza aspectului si gustului, incearca si te vei convinge. Cat despre observatia ta, fii linistit nu ma-m suparat, nu am pentru ce.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Va recomand cu incredere sa incercati aceasta reteta. Gustul este deosebit, fin, parfumat si delicios.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Lia eu sunt cu albinutele mele la salcam acum. Nu am mancat niciodata asa ceva dar dupa cum descri tu...trebuie sa fie delicioase....

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • Fara foto

      licu pop , 15 mai 2010

      Grozav o so incerc salcamii la mine sunt aproape infloriti.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Tocmai au inflorit salcamii,o reteta interesanta.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Nu am inteles finalul retetei, ce prajim ?florile ?, gogoselele ? E bine sa fii de partea unui prieten dar mai bine de partea adevarului, nu ?, sper sa nu te superi pentru aceasta observatie !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Super bune....

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Exotica reteta! Abia astept sa infloreasca salcamul...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      am vazut de curand aceasta reteta ,cred ca este de inspiratie orientala,ca romanii nu prea manaca flori.si cele de trandafir vin de la bulgari.e o delicatesa de retinut pentru vremea asta.ca sa nu zic vemurile.!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Inedita si unica reteta! minunat si acum e sezonul ei! aveti votul meu!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Nu am mancat niciodata,sunt foarte curioasa ce gust are,dar raman cu pofta!nu am de unde lua aceste flori:((

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte aromate si apetisante!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Si eu fac asa ceva! Dar la Buzau salcamii sunt abia imbobociti! Tu in ce zona stai? A fost mai cald pe la tine.. :)

    • Fara foto

      Alice85 , 14 mai 2010

      Arata tare bine !!! Nu am mincat niciodata gatite florile de salcim,in schimb cind eram copila mincam florile :)) Felicitari super interesanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Inspiratie dupa reteta Mihaelei A. caruia ii multumesc.
  • 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate
  • 3 oua
  • 10 linguri de faina
  • 4 linguri zahar
  • 200ml pahar lapte
  • 2 lingura ulei
  • ulei de palmier pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti in trei culori