autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 2 galbenusuri de ou, 40 g unt, sare, dupa gust, faina, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa rece cu putina sare.Dupa ce au fiert se lasa la scurs si se paseaza obtinandu-se un piure.
Se adauga untul,galbenusurile de ou,sare,piper,nucsoara dupa gust,se amesteca si se lasa la racit.
Se modeleaza 1-2 batonase din aceasta compozitie si se portioneaza cu ajutorul unui cutit.
Gogoselele astfel formate (de grosimea unui deget) se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se pot servi ca atare calde sau reci ,cu branza sau cascaval ras deasupra...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din cartofi pentru aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pranz ardelenesc

Pranz ardelenesc

Se taie feliute slanina si telemeaua. Rosia se taie feliute Castravetele se taie rondele. Ceapa

5 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive
Legume gratinate

Legume gratinate

Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare

6 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2015

    multumesc...

  • Fara foto

    Patricia Harasemiuc , 07 februarie 2015

    foarte bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    O recomand cu tot dragul...Multumesc...

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Imi plac

    • sterian gheorghe

      sterian gheorghe (Bucatar) , 30 ianuarie 2013

      CRED CA VOI FACE CURAND ACEASTA RETETA!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Multumesc mult...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Bune, bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

      Multumesc...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Minunate si rapide!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Va multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O bunatate,draga Valentina, ai votul meu si nota 10 cu felicitari.Super arata.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Arata bine si trebuie sa fie si tare gustoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Multumesc mult...Noua ne plac tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Imi place, arata bine, cred ca sunt tare gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Multumesc...O sa-ti placa cu siguranta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Reteta este super ,o voi face si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Multumesc mult...Sunt tare gustoase si le recomand cu drag...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      interesanta reteta, arata foarte bine !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 40 g unt
  • sare, dupa gust
  • faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Souffle de broccoli cu piept de pui