autor:

ALINA BANICA

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Gogosele insiropate

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -400 ml lapte, -1 lingurita de sare, -1 lingurita de zahar, -2 plicuri de drojdie, -coaja rasa a unei lamai, -30 ml ulei, -ulei pentru prajit, -faina cat cuprinde., , Pentru sirop:, -400 g miere de albine, -200 g zahar, -200ml apa, -zeama unei lamai, -1 plic de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Se adauga in masina de paine, la programul pentru aluat, laptele, sarea, zaharul, 30 ml ulei si putina faina.
2. Se mixeaza totul, iar apoi se adauga drojdia.
3. Se pune si coaja rasa de lamaie si faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem o coca de consistenta medie.
4. Se lasa timp de 1 h si 30 minute.
5. Se incinge uleiul si se prepara siropul.
6. Luam cu o lingurita aluat si il punem in uleiul incins. Se intorc gogoselele pe toate partile sa se rumeneasca. Apoi le punem in sirop.
Sunt un desert gustos!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele insiropate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia . O cana de zahar se caramelizeaza

4 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • alina

    alina (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    foarte bune..felicitari

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Foarte fine si siropul tare aromat cu miere si lamaie.Felicitari!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    trebuie salvata reteta asta ,arata bine

    • Fara foto

      Sidy , 30 mai 2010

      O bunatate de numa numa !! Alina te rog sa ma lamuresti.... La masina de paine nu poti pune faina....cat cuprinde !!! Cata ai pus tu ???

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Trebuie sa fie tare bune!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Cred ca sunt delicioase!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Este un sirop asemanator celui de baclava...ies foarte bune...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata tare bine..si eu am facut o data gogosele si le am dat prin miere dar nu am mai adaugat nici zahar nici apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -400 ml lapte
  • -1 lingurita de sare
  • -1 lingurita de zahar
  • -2 plicuri de drojdie
  • -coaja rasa a unei lamai
  • -30 ml ulei
  • -ulei pentru prajit
  • -faina cat cuprinde.
  • Pentru sirop:
  • -400 g miere de albine
  • -200 g zahar
  • -200ml apa
  • -zeama unei lamai
  • -1 plic de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

alina (Chef de cuisine)

foarte bune..felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata