Ingrediente
-500 g faina, -100 g zahar, -1oo g unt, -2 lingurite de drojdie, uscata, -cca 150 ml lapte, -1 lingurita cu virf cardamom, -cca1/4 lingurita sare, -2 galbenusuri, -2 lingurite coaja de lamiie, -1/2 fiola de esenta de vanilie, -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale, , Pentru umplut:, -5 linguri de gem de caise, -1 lingura de nuci macinate, -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate
Dificultate: Medie | Timp: 3h
5 voturi
Mod de preparare
Dupa ce a crescut,aluatul se framinta putin,pe suprafata de lucru;se fac din aluat bilute(boturi),de marimea unei mingi de ping-pong(sau ceva mai mici).Din aluatul acesta rezulta cca 25 de bilute.Cind sint gata se lasa acoperite cca 10 minute.
Se ia,apoi cite una,se intinde, cu mina,se pune in mijloc cca 3/4 lingurita de umplutura(gem+nuci+migdale,mestecate),se inchid ca brinzoacele,sau altfel,numai sa fie inchise,sa nu iasa umplutura.Se aseaza intr-o tava cu hirtie de copt, sau unsa cu unt.Cind toate sint gata,se lasa in tava,inca cca 1 ora.Se pun apoi in cuptorul, incalzit dinainte,la cca 180 grade,cam 45 minute.
Se scot fierbinti din tava(cind sint gata);se servesc caldute sau reci,pudrate cu zahar pudra.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Reţetă bună de reţinut. Îmi aduce amintede prăjiturile bunicii.
husni , 21 august 2009
Valentina,n-am facut cu brinza,niciodata.Sigur sint f bune ! Sidy,cind ai timp,fa-le !Nu vei regreta !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009
Sunt delicioase,bunica ne facea tot timpul astfel de gogosele atat cu gem cat si cu branza...
Sidy (Chef de cuisine) , 20 august 2009
Doamne Camelia ce fain arata ! Trebuie sa fie o bunatate....
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Cred că prăjitura asta o făcea mama când eram copii. Şi acum îi mai simt gustul. E delicioasă!
husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Sint bune si nu sint grase.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Arata minunat.Felicitari.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009
Cred ca sunt un deliciu.Felicitari.