autor:

husni

» » Dulciuri diverse

GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
-500 g faina, -100 g zahar, -1oo g unt, -2 lingurite de drojdie, uscata, -cca 150 ml lapte, -1 lingurita cu virf cardamom, -cca1/4 lingurita sare, -2 galbenusuri, -2 lingurite coaja de lamiie, -1/2 fiola de esenta de vanilie, -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale, , Pentru umplut:, -5 linguri de gem de caise, -1 lingura de nuci macinate, -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita zahar(din cele 100 g)+80 ml lapte(caldut),se pun intr-un pahar,se lasa cca 4 minute,sa creasca.In timpul acesta,faina se cerne impreuna cu cardamomul.Apoi se face un aluat din faina cernuta(cu cardamom),zahar,drojdia crescuta,laptele(caldut)ramas,sare,galbenusuri,arome.Se framinta bine,cca 10 minute,dupa care se pune untul topit,dar rece;nu se mai framinta;se impacheteaza,pina cind tot untul intra in aluat.Se lasa,presart cu putina faina si acoperit,sa creasca,la un loc caldut,fara curent(trebuie sa-si dubleze volumul),cca 1 si 1/2 ora.
Dupa ce a crescut,aluatul se framinta putin,pe suprafata de lucru;se fac din aluat bilute(boturi),de marimea unei mingi de ping-pong(sau ceva mai mici).Din aluatul acesta rezulta cca 25 de bilute.Cind sint gata se lasa acoperite cca 10 minute.
Se ia,apoi cite una,se intinde, cu mina,se pune in mijloc cca 3/4 lingurita de umplutura(gem+nuci+migdale,mestecate),se inchid ca brinzoacele,sau altfel,numai sa fie inchise,sa nu iasa umplutura.Se aseaza intr-o tava cu hirtie de copt, sau unsa cu unt.Cind toate sint gata,se lasa in tava,inca cca 1 ora.Se pun apoi in cuptorul, incalzit dinainte,la cca 180 grade,cam 45 minute.
Se scot fierbinti din tava(cind sint gata);se servesc caldute sau reci,pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri dulci umplute

Cornuri dulci umplute

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca

10 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si alune

Fursecuri cu ciocolata si alune

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2012

    Imi plac tare mult aceste gogosele !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Sunt periculoase,SUPER

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    CE DRAGALASE SUNT GOGOSELELE.IMI PLACE CUM LE-ATI INPATURIT!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Reţetă bună de reţinut. Îmi aduce amintede prăjiturile bunicii.

    • Fara foto

      husni , 21 august 2009

      Valentina,n-am facut cu brinza,niciodata.Sigur sint f bune ! Sidy,cind ai timp,fa-le !Nu vei regreta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Sunt delicioase,bunica ne facea tot timpul astfel de gogosele atat cu gem cat si cu branza...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Doamne Camelia ce fain arata ! Trebuie sa fie o bunatate....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Cred că prăjitura asta o făcea mama când eram copii. Şi acum îi mai simt gustul. E delicioasă!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Sint bune si nu sint grase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Arata minunat.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1oo g unt
  • -2 lingurite de drojdie
  • uscata
  • -cca 150 ml lapte
  • -1 lingurita cu virf cardamom
  • -cca1/4 lingurita sare
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingurite coaja de lamiie
  • -1/2 fiola de esenta de vanilie
  • -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale
  • Pentru umplut:
  • -5 linguri de gem de caise
  • -1 lingura de nuci macinate
  • -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult aceste gogosele !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Lacrimioara