autor:

husni

» » Dulciuri diverse

GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
-500 g faina, -100 g zahar, -1oo g unt, -2 lingurite de drojdie, uscata, -cca 150 ml lapte, -1 lingurita cu virf cardamom, -cca1/4 lingurita sare, -2 galbenusuri, -2 lingurite coaja de lamiie, -1/2 fiola de esenta de vanilie, -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale, , Pentru umplut:, -5 linguri de gem de caise, -1 lingura de nuci macinate, -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita zahar(din cele 100 g)+80 ml lapte(caldut),se pun intr-un pahar,se lasa cca 4 minute,sa creasca.In timpul acesta,faina se cerne impreuna cu cardamomul.Apoi se face un aluat din faina cernuta(cu cardamom),zahar,drojdia crescuta,laptele(caldut)ramas,sare,galbenusuri,arome.Se framinta bine,cca 10 minute,dupa care se pune untul topit,dar rece;nu se mai framinta;se impacheteaza,pina cind tot untul intra in aluat.Se lasa,presart cu putina faina si acoperit,sa creasca,la un loc caldut,fara curent(trebuie sa-si dubleze volumul),cca 1 si 1/2 ora.
Dupa ce a crescut,aluatul se framinta putin,pe suprafata de lucru;se fac din aluat bilute(boturi),de marimea unei mingi de ping-pong(sau ceva mai mici).Din aluatul acesta rezulta cca 25 de bilute.Cind sint gata se lasa acoperite cca 10 minute.
Se ia,apoi cite una,se intinde, cu mina,se pune in mijloc cca 3/4 lingurita de umplutura(gem+nuci+migdale,mestecate),se inchid ca brinzoacele,sau altfel,numai sa fie inchise,sa nu iasa umplutura.Se aseaza intr-o tava cu hirtie de copt, sau unsa cu unt.Cind toate sint gata,se lasa in tava,inca cca 1 ora.Se pun apoi in cuptorul, incalzit dinainte,la cca 180 grade,cam 45 minute.
Se scot fierbinti din tava(cind sint gata);se servesc caldute sau reci,pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara

81 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor  Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2012

    Imi plac tare mult aceste gogosele !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    Sunt periculoase,SUPER

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    CE DRAGALASE SUNT GOGOSELELE.IMI PLACE CUM LE-ATI INPATURIT!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Reţetă bună de reţinut. Îmi aduce amintede prăjiturile bunicii.

    • Fara foto

      husni , 21 august 2009

      Valentina,n-am facut cu brinza,niciodata.Sigur sint f bune ! Sidy,cind ai timp,fa-le !Nu vei regreta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Sunt delicioase,bunica ne facea tot timpul astfel de gogosele atat cu gem cat si cu branza...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Doamne Camelia ce fain arata ! Trebuie sa fie o bunatate....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Cred că prăjitura asta o făcea mama când eram copii. Şi acum îi mai simt gustul. E delicioasă!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Sint bune si nu sint grase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Arata minunat.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Cred ca sunt un deliciu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1oo g unt
  • -2 lingurite de drojdie
  • uscata
  • -cca 150 ml lapte
  • -1 lingurita cu virf cardamom
  • -cca1/4 lingurita sare
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingurite coaja de lamiie
  • -1/2 fiola de esenta de vanilie
  • -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale
  • Pentru umplut:
  • -5 linguri de gem de caise
  • -1 lingura de nuci macinate
  • -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult aceste gogosele !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Placinta de mere