autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Gogosele Valentina

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
200 ml vin alb, 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina), 2 oua, 50 g unt, ulei pentru prajit, , Pentru ornat:, 200 g zahar pudra, scortisoara dupa gust, 4 linguri miez de nuca macinat, , Sirop :, 2 linguri miere de albine, 3 linguri zahar tos, 100 ml apa, o lingura niez de nuca macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si amestecam pana se topeste.Cand s-a topit untul adaugam faina amestecand foarte bine pana se formeaza aluatul.
Dupa ce aluatul s-a racit,se adauga ouale pe rand si amestecam pana se omogenizeaza.
Se formeaza gogosele de diferite forme si marimi.

Intr-un ibric punem mierea,zaharul,apa,miezul de nuca si fierbem pana se formeaza siropul.

Separat intr-o farfurie,castronel amestecam zaharul pudra,scortisoara si miezul de nuca macinat pentru ornat.

Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim gogoselele pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajesc gogoselele,acestea se trec prin sirop,apoi se tavalesc prin amestecul de zahar pudra, nuca,scortisoara si se aranjeaza pe platou.

Siropul care ramane il puteti turna putin cate putin deasupra gogoselelor care sunt deja aranjate pe platou...

Sunt bucuroasa ca mi-au iesit atat de bune, ca sa va pot impartasi si voua aceasta noua reusita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele Valentina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem

10 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu mere (torta di mele)

Prajitura cu mere (torta di mele)

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Valentina , de mult nu am mancat gogosi atat de bune ! Felicitari pentru reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Multumesc mult Elena...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    foarte gustoase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Multumesc mult Ramona...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc mult Sidy...Intr-adevar au disparut imediat..

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Vai ce bine arata....dar cred ca am ajuns prea tarziu ....!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      O bunatate,ahhhhhh ce pofta mi-ai facut.Nota 10 cu multe stelute.Felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc mult si ma bucur ca va plac...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Minunată reţetă! Felicitări!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      bunatati!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Un deliciu....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 200 ml vin alb
  • 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina)
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara dupa gust
  • 4 linguri miez de nuca macinat
  • Sirop :
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 ml apa
  • o lingura niez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Valentina , de mult nu am mancat gogosi atat de bune ! Felicitari pentru reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chocolate-chip Muffins