autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Gogosele Valentina

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
200 ml vin alb, 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina), 2 oua, 50 g unt, ulei pentru prajit, , Pentru ornat:, 200 g zahar pudra, scortisoara dupa gust, 4 linguri miez de nuca macinat, , Sirop :, 2 linguri miere de albine, 3 linguri zahar tos, 100 ml apa, o lingura niez de nuca macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si amestecam pana se topeste.Cand s-a topit untul adaugam faina amestecand foarte bine pana se formeaza aluatul.
Dupa ce aluatul s-a racit,se adauga ouale pe rand si amestecam pana se omogenizeaza.
Se formeaza gogosele de diferite forme si marimi.

Intr-un ibric punem mierea,zaharul,apa,miezul de nuca si fierbem pana se formeaza siropul.

Separat intr-o farfurie,castronel amestecam zaharul pudra,scortisoara si miezul de nuca macinat pentru ornat.

Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim gogoselele pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajesc gogoselele,acestea se trec prin sirop,apoi se tavalesc prin amestecul de zahar pudra, nuca,scortisoara si se aranjeaza pe platou.

Siropul care ramane il puteti turna putin cate putin deasupra gogoselelor care sunt deja aranjate pe platou...

Sunt bucuroasa ca mi-au iesit atat de bune, ca sa va pot impartasi si voua aceasta noua reusita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele Valentina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Deliciu cu glazura de portocale

Deliciu cu glazura de portocale

Pentru blat:se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul si cacao,se adauga albusurile spuma si se

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Valentina , de mult nu am mancat gogosi atat de bune ! Felicitari pentru reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Multumesc mult Elena...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    foarte gustoase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Multumesc mult Ramona...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc mult Sidy...Intr-adevar au disparut imediat..

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Vai ce bine arata....dar cred ca am ajuns prea tarziu ....!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      O bunatate,ahhhhhh ce pofta mi-ai facut.Nota 10 cu multe stelute.Felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Mmm ce bunatate!!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc mult si ma bucur ca va plac...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Minunată reţetă! Felicitări!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      bunatati!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Un deliciu....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 200 ml vin alb
  • 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina)
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara dupa gust
  • 4 linguri miez de nuca macinat
  • Sirop :
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 ml apa
  • o lingura niez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Valentina , de mult nu am mancat gogosi atat de bune ! Felicitari pentru reteta !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu dulceata de cirese amare