autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

gogoselele "bondar"

Autor: cori (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cori (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 g faina de patiserie, 15 g drojdie proaspata, 2 pahare apa calduta, 3/4 l ulei de prajit, o ceasca miere, scortisoara macinata, nuca pisata, sare fina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dizolva complect drojdia cu un pic de apa intr-un castron. Se pun apoi: restul de apa, o lingura mare de miere de albine, un pic de sare si faina. Se amesteca si se framanta. Apoi se lasa o ora sa creasca si sa se aseze aluatul. Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa fie aproape curgator.
2. Uleiul se incinge intr-un vas cat mai larg, ca sa incapa multe gogosele la prajit. Aluatul se ia cu o lingurita, ca sa pastreze forma rotunda, si se prajeste in ulei.
3. Cand gogoselele sunt gata, se scot intr-un castron si se toarna pe deasupra praful de scortisoara si nucile pisate. Se agita castronul si abia dupa aceea se toarna mierea. Se scutura castronul pentru ca mierea sa se intinda uniform, pe toata suprafata gogoselelor, care, asemeni bondarilor, vor \"manca\" multa miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogoselele "bondar"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 2 pahare apa calduta
  • 3/4 l ulei de prajit
  • o ceasca miere
  • scortisoara macinata
  • nuca pisata
  • sare fina

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura cu caramel si nuca