autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

gogoselele "bondar"

Autor: cori (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cori (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 g faina de patiserie, 15 g drojdie proaspata, 2 pahare apa calduta, 3/4 l ulei de prajit, o ceasca miere, scortisoara macinata, nuca pisata, sare fina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dizolva complect drojdia cu un pic de apa intr-un castron. Se pun apoi: restul de apa, o lingura mare de miere de albine, un pic de sare si faina. Se amesteca si se framanta. Apoi se lasa o ora sa creasca si sa se aseze aluatul. Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa fie aproape curgator.
2. Uleiul se incinge intr-un vas cat mai larg, ca sa incapa multe gogosele la prajit. Aluatul se ia cu o lingurita, ca sa pastreze forma rotunda, si se prajeste in ulei.
3. Cand gogoselele sunt gata, se scot intr-un castron si se toarna pe deasupra praful de scortisoara si nucile pisate. Se agita castronul si abia dupa aceea se toarna mierea. Se scutura castronul pentru ca mierea sa se intinda uniform, pe toata suprafata gogoselelor, care, asemeni bondarilor, vor \"manca\" multa miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogoselele "bondar"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Inimioare zmeurate

Inimioare zmeurate

1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 2 pahare apa calduta
  • 3/4 l ulei de prajit
  • o ceasca miere
  • scortisoara macinata
  • nuca pisata
  • sare fina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura de casa