autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

gogoselele "bondar"

Autor: cori (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cori (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 g faina de patiserie, 15 g drojdie proaspata, 2 pahare apa calduta, 3/4 l ulei de prajit, o ceasca miere, scortisoara macinata, nuca pisata, sare fina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dizolva complect drojdia cu un pic de apa intr-un castron. Se pun apoi: restul de apa, o lingura mare de miere de albine, un pic de sare si faina. Se amesteca si se framanta. Apoi se lasa o ora sa creasca si sa se aseze aluatul. Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa fie aproape curgator.
2. Uleiul se incinge intr-un vas cat mai larg, ca sa incapa multe gogosele la prajit. Aluatul se ia cu o lingurita, ca sa pastreze forma rotunda, si se prajeste in ulei.
3. Cand gogoselele sunt gata, se scot intr-un castron si se toarna pe deasupra praful de scortisoara si nucile pisate. Se agita castronul si abia dupa aceea se toarna mierea. Se scutura castronul pentru ca mierea sa se intinda uniform, pe toata suprafata gogoselelor, care, asemeni bondarilor, vor \"manca\" multa miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogoselele "bondar"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu nuca de cocos

Negresa cu nuca de cocos

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 2 pahare apa calduta
  • 3/4 l ulei de prajit
  • o ceasca miere
  • scortisoara macinata
  • nuca pisata
  • sare fina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti