autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

gogoselele "bondar"

Autor: cori (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cori (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 g faina de patiserie, 15 g drojdie proaspata, 2 pahare apa calduta, 3/4 l ulei de prajit, o ceasca miere, scortisoara macinata, nuca pisata, sare fina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dizolva complect drojdia cu un pic de apa intr-un castron. Se pun apoi: restul de apa, o lingura mare de miere de albine, un pic de sare si faina. Se amesteca si se framanta. Apoi se lasa o ora sa creasca si sa se aseze aluatul. Acesta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa fie aproape curgator.
2. Uleiul se incinge intr-un vas cat mai larg, ca sa incapa multe gogosele la prajit. Aluatul se ia cu o lingurita, ca sa pastreze forma rotunda, si se prajeste in ulei.
3. Cand gogoselele sunt gata, se scot intr-un castron si se toarna pe deasupra praful de scortisoara si nucile pisate. Se agita castronul si abia dupa aceea se toarna mierea. Se scutura castronul pentru ca mierea sa se intinda uniform, pe toata suprafata gogoselelor, care, asemeni bondarilor, vor \"manca\" multa miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogoselele "bondar"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 2 pahare apa calduta
  • 3/4 l ulei de prajit
  • o ceasca miere
  • scortisoara macinata
  • nuca pisata
  • sare fina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere