autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
500 g faina, 25 g drojdie, 150 ml lapte cald, 70 g zahar, 2 oua, 2 fiole esenta de vanilie, sare, zahar vanilat, zahar tos, ulei pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se toarna peste faina .La fel se procedeaza cu galbenusurile .Se presara un pic de sare si esentele de vanilie, se adauga aluatul care l-am pus la dospit.Amestecam totul bine pana devine o coca destul de consistenta si elastica.Mai lasam inca jumatate de ora la dospit.Cand este gata aluatul nostru pt a fi modelat cu usurinta il impartim in 2-3 bucati din care formam o foaie groasa de 1 cm.Formam gososile dupa placere(rotunde,in forme etc).Punem gogosile la prajit in ulei bine incins si le scoatem cu o spumiera scurgandu-le de ulei.Cand am terminat de prajit gogosile se presara zahar vanilat pe deasupra si se servesc .Pt ca eu nu mananc gogosile cu zahar pe deasupra nu am adaugat,de aceea gogosile mele din poza nu sunt \"albe\".Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

1126 voturi    67 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval

- albusurile se bat spuma tare - cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile -

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 ml lapte cald
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • sare
  • zahar vanilat
  • zahar tos
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

i-mi plac oricum!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada de biscuiti cu banane