autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
500 g faina, 25 g drojdie, 150 ml lapte cald, 70 g zahar, 2 oua, 2 fiole esenta de vanilie, sare, zahar vanilat, zahar tos, ulei pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se toarna peste faina .La fel se procedeaza cu galbenusurile .Se presara un pic de sare si esentele de vanilie, se adauga aluatul care l-am pus la dospit.Amestecam totul bine pana devine o coca destul de consistenta si elastica.Mai lasam inca jumatate de ora la dospit.Cand este gata aluatul nostru pt a fi modelat cu usurinta il impartim in 2-3 bucati din care formam o foaie groasa de 1 cm.Formam gososile dupa placere(rotunde,in forme etc).Punem gogosile la prajit in ulei bine incins si le scoatem cu o spumiera scurgandu-le de ulei.Cand am terminat de prajit gogosile se presara zahar vanilat pe deasupra si se servesc .Pt ca eu nu mananc gogosile cu zahar pe deasupra nu am adaugat,de aceea gogosile mele din poza nu sunt \"albe\".Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

44 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 ml lapte cald
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • sare
  • zahar vanilat
  • zahar tos
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

i-mi plac oricum!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura preferata