Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se toarna peste faina .La fel se procedeaza cu galbenusurile .Se presara un pic de sare si esentele de vanilie, se adauga aluatul care l-am pus la dospit.Amestecam totul bine pana devine o coca destul de consistenta si elastica.Mai lasam inca jumatate de ora la dospit.Cand este gata aluatul nostru pt a fi modelat cu usurinta il impartim in 2-3 bucati din care formam o foaie groasa de 1 cm.Formam gososile dupa placere(rotunde,in forme etc).Punem gogosile la prajit in ulei bine incins si le scoatem cu o spumiera scurgandu-le de ulei.Cand am terminat de prajit gogosile se presara zahar vanilat pe deasupra si se servesc .Pt ca eu nu mananc gogosile cu zahar pe deasupra nu am adaugat,de aceea gogosile mele din poza nu sunt \"albe\".Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii