Gogosi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi

Ingrediente

  • 750-800 g faina alba de patiserie
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 200 ml ulei de palmier pentru prajit (puteti folosi si ulei obisnuit)

Mod de preparare

La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite. Presarati deasupra cu putina faina si lasati castronul la cald vreo 25-30 minute sa creasca maiaua.

Intre timp cerneti faina intr-un lighean, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, un praf de sare, zaharul vanilat, untul topit in 150 ml apa calda, apoi adaugati maiaua si amestecati totul incepand din mijloc si adaugand din cand in cand apa si laptele caldut, pana incorporati toata faina si obtineti un aluat care nu se mai lipeste de maini si este elastic.

Presarati aluatul cu putina faina, acoperiti ligheanul cu un stergar curat si lasati-l la caldura sa creasca aluatul. Eu l-am pus afara la soare. Dupa vreo ora, incepeti sa portionati gogosile pe masa de bucatarie unsa cu ulei. Fiecare gogoasa va fi cam cat o lingura buna de aluat. Puneti tigaia cu uleiul la incins, la foc moderat, apoi puneti la prajit gogosile, cu mainile unse cu ulei, ca sa nu se lipeasca.

Daca folositi ulei de palmier, nu se face fum si miros in bucatarie. Dupa ce se prajesc pe ambele parti, scoateti gogosile pe hartie absorbanta, apoi mutati-le calde pe un platou. Pudrati-le cu zahar. Cine doreste le poate servi cu gem sau dulceata direct la masa. Se taie cu un cutit si se introduce in gogoasa cate o lingurita de gem sau dulceata. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise