autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
1 cub de drojdie de bere, 1 cana de lapte, 2 oua, 200-250 g de faina, 100 ml de ulei, 100 g zahar, 700 ml de ulei, 200 zahar pudra, 3-4 pliculete zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.

Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.

Mi-au iesit din aceasta compozitie 27 de gogosi.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Amestecam toate ingredientele, drojdia o topim in lapte si framantam bine.Lasam aluatul la dospit

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul

7 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Multumesc dragele mele

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Aromate si ft gustoase!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Foarte aromate si frumoase!*****

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      Ce frumos le-ai ornat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie de bere
  • 1 cana de lapte
  • 2 oua
  • 200-250 g de faina
  • 100 ml de ulei
  • 100 g zahar
  • 700 ml de ulei
  • 200 zahar pudra
  • 3-4 pliculete zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)

Multumesc dragele mele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Macaroane cu budinca la cuptor