autor:

simonamh18

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi

Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
600g de faina, un praf de sare, 2 linguri de zahar, coaja de lamaie/portocala, 100g unt topit, un cub de drojdie, 2 oua, 500 ml lapte, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldud,. Se adauga ouale, vanilia si incet, incet faina. Se framata si se lasa sa creasca. Se intinde o foaie groasa cam de 50 cm si se fac formele cu un pahar apoi se pune cate o lingura cu gem in formele facute,si se da jumatatea de foaie peste si taiem cu paharul gogosile. Punem ulei intr-un tuci cat sa inoate gogosile si se tin 20 de secunde pe fiecare parte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

1126 voturi    67 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu cascaval

Gogosi cu cascaval

- albusurile se bat spuma tare - cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile -

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600g de faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie/portocala
  • 100g unt topit
  • un cub de drojdie
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de simonamh18
Tort fondant

Tort fondant

Punem bezelele pe bain-marie pana se topes, adaugam colorantul alimentar, apoi amestecam cu zaharul

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Amandine

Amandine

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta frageda cu gem si struguri