Gogosi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gogosi

Ingrediente

  • 600g de faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie/portocala
  • 100g unt topit
  • un cub de drojdie
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldud,. Se adauga ouale, vanilia si incet, incet faina. Se framata si se lasa sa creasca. Se intinde o foaie groasa cam de 50 cm si se fac formele cu un pahar apoi se pune cate o lingura cu gem in formele facute,si se da jumatatea de foaie peste si taiem cu paharul gogosile. Punem ulei intr-un tuci cat sa inoate gogosile si se tin 20 de secunde pe fiecare parte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise