Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).
Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).
Se lasa aluatul la crescut pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.
Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii