Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).
Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).
Se lasa aluatul la crescut pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.
Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii