autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Gogosi

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2014

Ingrediente
500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 50 g zahar, 150 ml lapte, 2 oua, 1 lingurita esenta de portocale, 50 ml ulei + ulei pentru prajit, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).



Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).



Se lasa aluatul la crescut pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.



Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca

15 voturi    0 comentarii
50h 50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virginia Grosu , 21 iulie 2014

    sigur ca am sa fac reteta, bine explicata , multumesc!

  • Fara foto

    Vidiniev Constanta , 15 iulie 2014

    vrewau si eu imi faci pofta la cum arata

  • Fara foto

    Anisoara Mihai , 15 iulie 2014

    super de bune

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 50 ml ulei + ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si lamaie