autor:

LALY

» » Prajituri

Gogosi asortate

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2010

Ingrediente
* 500 ml lapte, * 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut, * 2 oua, * 1 cub drojdie proaspata, * 1/2 pachet unt, * un praf de sare, * faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate), * coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc.

Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte.

Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie si se pune restul de lapte.Se adauga aceasta compozitie lichida in faina.

Se mesteca pana iese un aluat tare.Daca trebuie se mai adauga faina.Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme.Se prajesc in ulei incins.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura socovanilia a la Laura S.

Prajitura socovanilia a la Laura S.

Crema: Laptele se amesteca cu budinca de vanilie si zaharul si se pun la fiert.Se amesteca continuu

22 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Apetisante!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Arata bine! Si mai sunt si gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
  • * 2 oua
  • * 1 cub drojdie proaspata
  • * 1/2 pachet unt
  • * un praf de sare
  • * faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate)
  • * coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisante!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CLAFOUTIS CU ZMEURA