Gogosi braziliene

Reteta de gogosi braziliene. Gogosi braziliene cu sirop de cacao, tavalite prin fulgi de cocos. Retete de gogosi. Gogosi rapide cu praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Gogosi braziliene

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 g zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 15 g unt
  • 400 g faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • 60 g cacao
  • 60 g zahar
  • 100 ml lapte
  • Pentru decor:
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Reteta de gogosi braziliene este una dintre preferatele noaste. Sunt mici gogosi cu praf de copt, scaldate intr-un sos delicios de cacao si tavalite prin fulgi de cocos. Minunate!

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.

Lasam aluatul sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie.

Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.

Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila.

Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 minute. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare gogosica, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.

Incercati si voi reteta de gogosi braziliene, este un desert grozav langa o cana de ceai sau cafea. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise