autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Gogosi braziliene

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2014

Ingrediente
Ingrediente:, -3 galbenusuri, -100 ml apa, -110 g zahar, -3/4 lingurita praf de copt, -15 g unt, -400 g faina alba, -coaja rasa de la o lamaie, -o esenta de rom, -un praf de sare, , Pentru sos:, -60 g cacao, -60 g zahar, -100 ml lapte, Pentru crusta:, -fulgi de nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.



Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie. Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.



Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut,il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila.



Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare gogosica, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.



Un desert grozav langa o cana de ceai sau cafea!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/gogosi-braziliene.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Da am facut si eu gogoselele acestea si sunt ...delicioase ! Daca vreti sa va rasfatati intr-o zi cu ceva tare gustos, vi le recomand cu draga inima.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela , 01 iulie 2017

    Azi leam facut sunt foarte gustoase

  • Fabry_Elena

    Fabry_Elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2015

    foarte bune

  • Fara foto

    Nikolic Elena , 08 februarie 2015

    am sa le incerc si eu dar am sa inlocuiesc cacaoa cu ciocolata praf

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 02 octombrie 2014

      Sosul nu se fierbe inainte de a fi folosit?

    • Simona_Stroia

      Simona_Stroia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2014

      arata bine

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 19 mai 2014

      Andreea,trei sferturi de lingurita de praf de copt,inseamna!Iar cu prajitul,am zis,5-7 min.la foc domol,sa se patrunda!

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 18 mai 2014

      foarte bune

    • Fara foto

      Florentina Loreal Blujdea , 17 mai 2014

      o sa incerc acum

    • Fara foto

      Lupu Lucica , 17 mai 2014

      bune de tot

    • Fara foto

      deeandreea , 16 mai 2014

      ce inseamna 3/4 praf de copt si cum sa le prajesti 7 minute ??? nu este pre mult ? zic nu stiu pana nu incerc

    • Fara foto

      Vargaluta Rodica Simona , 16 mai 2014

      o sa incerc dar la cuptor nu merg

    • Fara foto

      Zoica Dumitru , 16 mai 2014

      am saancerc

    • Fara foto

      Ruja Ralea , 16 mai 2014

      o sa incerc

    • Fara foto

      Mirela Oprisan , 16 mai 2014

      interesanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml apa
  • -110 g zahar
  • -3/4 lingurita praf de copt
  • -15 g unt
  • -400 g faina alba
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -o esenta de rom
  • -un praf de sare
  • Pentru sos:
  • -60 g cacao
  • -60 g zahar
  • -100 ml lapte
  • Pentru crusta:
  • -fulgi de nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Mihaela

Azi leam facut sunt foarte gustoase

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Plăcintă cu prune(foarte rapidă şi uşor de pregătit)