Gogosi braziliene

Reteta de gogosi braziliene. Gogosi braziliene cu sirop de cacao, tavalite prin fulgi de cocos. Retete de gogosi. Gogosi rapide cu praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Gogosi braziliene

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 g zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 15 g unt
  • 400 g faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o esenta de rom
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • 60 g cacao
  • 60 g zahar
  • 100 ml lapte
  • Pentru decor:
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Reteta de gogosi braziliene este una dintre preferatele noaste. Sunt mici gogosi cu praf de copt, scaldate intr-un sos delicios de cacao si tavalite prin fulgi de cocos. Minunate!

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.

Lasam aluatul sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie.

Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.

Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut, il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila.

Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 minute. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare gogosica, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.

Incercati si voi reteta de gogosi braziliene, este un desert grozav langa o cana de ceai sau cafea. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor