Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara si o lasam la foc mic, pana se topeste zaharul.
Intr-un bol, punem faina, oul, untul topit, drojdia si sarea. Incepem sa framantam aluatul pana la omogenizare. Adaugam uleiul si il framantam pana nu mai este lipicios. Acoperim vasul in care am pus aluatul si il lasam la dospit o ora. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu un sucitor. Cu ajutorul unui pahar, taiem gogosile.
Punem uleiul intr-o tigaie mare si il lasam sa se incinga. Adaugam gogosile. Le lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante. Procedam astfel, pana terminam de prajit toate gogosile. Cu ajutorul unui pos, umplem gogosile cu nutella. La final, presaram zahar pudra peste ele. Sunt foarte bune!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Daniel Deceanu • 28 August 2023, 23:18 Camelia.