Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi cu ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 20 g unt topit
  • 1 ou
  • 24 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • nutella
  • zahar pudra
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara si o lasam la foc mic, pana se topeste zaharul.

Intr-un bol, punem faina, oul, untul topit, drojdia si sarea. Incepem sa framantam aluatul pana la omogenizare. Adaugam uleiul si il framantam pana nu mai este lipicios. Acoperim vasul in care am pus aluatul si il lasam la dospit o ora. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu un sucitor. Cu ajutorul unui pahar, taiem gogosile.

Punem uleiul intr-o tigaie mare si il lasam sa se incinga. Adaugam gogosile. Le lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante. Procedam astfel, pana terminam de prajit toate gogosile. Cu ajutorul unui pos, umplem gogosile cu nutella. La final, presaram zahar pudra peste ele. Sunt foarte bune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor