Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi cu ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 20 g unt topit
  • 1 ou
  • 24 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de zahar
  • nutella
  • zahar pudra
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara si o lasam la foc mic, pana se topeste zaharul.

Intr-un bol, punem faina, oul, untul topit, drojdia si sarea. Incepem sa framantam aluatul pana la omogenizare. Adaugam uleiul si il framantam pana nu mai este lipicios. Acoperim vasul in care am pus aluatul si il lasam la dospit o ora. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu un sucitor. Cu ajutorul unui pahar, taiem gogosile.

Punem uleiul intr-o tigaie mare si il lasam sa se incinga. Adaugam gogosile. Le lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante. Procedam astfel, pana terminam de prajit toate gogosile. Cu ajutorul unui pos, umplem gogosile cu nutella. La final, presaram zahar pudra peste ele. Sunt foarte bune!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura