autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gogosi cu crema de cafea

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
aluatul: 250 g faina, 2 pahare apa, 150 g unt, 3-5 oua, sare, umplutura: 4 oua, 150 g zahar, 350 ml lapte, 65 g faina, 100 ml cafea concentrata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas apa , sarea si untul si se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba, se pune toata faina odata si se bate cu telul pana cand se obtine un aluat gros ca o mamaliguta.Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca circa 15 minute, dupa care se adauga aouale unul cate unul batand cu putere dupa fiecare.Dupa ce au fost inglobate toate ouale, se bate aluatul cu lingura, ca sa se oxigeneze bine, cel putin 10 minute.Se ia un spit de prajituri cu forma cea mai larga si se fac gramajoare cat o nuca la distanta una de alta pentru a avea loc sa creasca, intrucat in timpul coacerii ele isi dubleaza volumul.Se da tava la cuptor, la foc iute cca 20 minute, gogsile trebuie sa fie bine coapte si uscate pentru a nu se lasa.Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Se freaca ouale intregi cu zaharul, se adauga faina si apoi cafeaua si laptele caldut.Se pune totul intr-un castron pe foc, batand bine compozitia.Cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 2-3 minute, se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana cand se raceste.
Se taie gogosile lateral si se umplu cu aceasta crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosi cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluatul: 250 g faina
  • 2 pahare apa
  • 150 g unt
  • 3-5 oua
  • sare
  • umplutura: 4 oua
  • 150 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 65 g faina
  • 100 ml cafea concentrata

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
pizza

pizza

se unge blatul cu ketchup,apoi intr-un bpl se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
SALATA CU PUI SI BRANZA

SALATA CU PUI SI BRANZA

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate cu carne
Tiramisu

Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu unt si cocos