autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosele din dovlecei - desert

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei potriviti, un praf de sare, zahar tos dupa gust, un pliculet de zahar vanilat, 2 - 3 oua, faina, ulei pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat gogoselele

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se curata,se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu praful de sare ,se lasa in strecuratoare sa se scurga,apoi se mai storc putin de surplusul de zeama.Se adauga zaharul tos,ouale si faina cat sa se ingroase ci cat sa se poata forma gogosele.Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.Se scot pe o hartie absorbanta,dupa care se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din dovlecei - desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Se mixeaza untul/ margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Banana Fairy Cakes

Banana Fairy Cakes

Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul

14 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2015

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    Maria Iliescu , 27 mai 2015

    bunisime

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2014

    multumesc mult...

    • Fara foto

      Mioara Maria Vacaraciuc , 12 august 2014

      delicioase,am mai facut dar uitasem reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2014

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Elena Bazoianu , 08 iulie 2014

      sunt delicioase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Sunt tare gustoase si le recomand cu mare drag...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Gogosele, minciunele, ne e pofta dupa ele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • un praf de sare
  • zahar tos dupa gust
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 2 - 3 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat gogoselele

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură cu mere