autor:

» » Prajituri

gogosi cu dulceata.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi 30 g drojdie, 1 cana lapte, tot atat cat si faina, 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca;

Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata;

Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul;

Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura: ciocolata de menaj, dulceata sau gem;

Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul;
Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosi cu dulceata." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi coapte umplute cu dulceata

Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem

12 voturi    11 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua intregi 30 g drojdie
  • 1 cana lapte
  • tot atat cat si faina
  • 1/2 lingurita sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Briose umplute