Se bat 3 oua, bine pana face spuma. Apo se pune putin zahar pana se termina jumatatea de kg de zahar, pe urma se pune zaharul vanilat si se amesteca in continuare pe urma se pune coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie si dupa aceea se pune drojdia dizolvata in apa calda cu o lingurita de zahar, apoi se pune faina si se amesteca foarte bine sa nu ramana cocoloase daca mai este nevoie puneti apa apoi se lasa la crescut cam o jumatate de ora sau chiar o ora, depinde de drojdie. Aluatul trebuie sa fie moale nu tare. Dupa ce s-a umflat aluatul se incinge uleiul foarte bine si se ia cu o lingura si se pune il tigaie, oala etc. fiecare face in ce are. La sfarsit cand sunt gata se servesc cu zahar vanilat. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii