autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Gogosi - de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
3 ceşti de apă, 1 ceaşcă de ulei, 1 ceaşcă de zahăr, 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker, 1 linguriţă scorţişoară, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă rasă de sare, 1/2 kg făină, zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Într-un lighenuş pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plic. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.
Acest amestec se toarnă treptat peste făină şi se frământă, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale. Se lasă aluatul la loc cald să crească bine. Se întinde o foaie de 1 cm şi se taie cu un pahar gogoşele rotunde. Se mai lasă 15 minute să crească. Se coc în ulei. Se pudrează cu zahăr farin sau se umplu cu gem.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gogosi de post

Gogosi de post

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Pizza de post

Pizza de post

Legumele le puteti pregati in 2 moduri : 1.le puteti pune in straturi pe blat in stare naturala

62 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Sunt foarte bune şi pufoase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 3 ceşti de apă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 kg făină
  • zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soia pane cu migdale