autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogosi de post cu dulceata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1 kg faina de grau, , 4-5 linguri zahar, , 1 cubulet mic de drojdie (40 g), , 1 pliculet zahar vanilat, , 1 lingurita esenta de rom, , coaja rasa de la o lamaie, , 100 g zahar praf, , 400 g dulceata, , putina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se face o adancitura si acolo se toarna plamadeala facuta din drojdia sfaramata, frecata cu zahar, cu 3 linguri faina si cu 100 ml apa calduta. Se presara plamadeala cu putina faina si se acopera vasul cu un servet mai gros. Vasul se pune intr-un loc mai cald. Dupa ce plamadeala a crescut, se adauga in vas apa calduta si se amesteca pentru a cuprinde toata faina. Se pun sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si romul si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa aluatul la dospit, cel putin 30 de minute, acoperit, in loc cald. Din aluat se intinde pe masa de lucru o foaie care sa aiba grosimea de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie se pun din loc in loc, cu o lingura, gramajoare de dulceata. Intre acestea trebuie sa fie o distanta de 10 cm cel putin. Jumatatea de foaie cu dulceata se acopera cu cealalta jumatate de foaie. Se preseaza cu degetele foaia de deasupra peste cea de jos, printre gramajoarele de dulceata. Cu ajutorul unui pahar de vin se decupeaza apoi gogosile, avand grija ca dulceata sa fie plasata in mijlocul gogosii, nu la margine. Se apasa marginile aluatului, pe locul taieturii, ca sa se prinda bine si sa nu se desfaca la prajit. Se lasa gogosile 15-20 de minute la crescut, pe masa de lucru, si apoi se prajesc intr-o tigaie in care s-a pus mai mult ulei. Daca se prajesc in tigaie cu ulei putin, gogosile nu cresc frumos. Se presara pe deasupra cu zahar praf cat sunt calde inca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
rafaello

rafaello

Se amesteca untul cu zaharul praf si cu laptele praf, se adauga napolitanele razalite. Compozitia

3 voturi    11 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte cu topping de portocale

Orez cu lapte cu topping de portocale

Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge

7 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Schiopu , 09 martie 2014

    Mujdei cu peste. Delicios!!!

  • Fara foto

    Floarea Sava , 09 martie 2014

    delicioase !!!!!!!!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Foate bună reţetă şi explicită!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

89 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina de grau
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cubulet mic de drojdie (40 g)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g zahar praf
  • 400 g dulceata
  • putina sare.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foate bună reţetă şi explicită!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu crema de nuci