autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Gogosi Donuts

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
1 cubulet drojdie proaspata, 50ml apa calduta, 250ml lapte, 100ml ulei, 600-700g faina, 3 linguri zahar, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta.
Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si scortisoara.
Se adauga peste compozitia obtinuta drojdia si faina, se framanta bine si se lasa la crescut.
Cu sucitorul se intinde foaia de 1 cm grosime.
Cu ajutorul a doua pahare, unul mare si unul mic se fac gogosile care se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte, fara sa se arda.
Se servesc pudrate cu zahar sau cu glazura de cioclata sau vanlie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Donuts" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mafinim cu ciocolata si fragi

Mafinim cu ciocolata si fragi

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt

14 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata bine inelusele tale!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 50ml apa calduta
  • 250ml lapte
  • 100ml ulei
  • 600-700g faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

36 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata bine inelusele tale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu dovleac si scortisoara