autor:

Camelia

» » Dulciuri diverse

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Ingrediente
450 g faina, 7 g drojdie uscata, 1 ou, 50 g unt, 180 ml lapte, 80 g zahar, 1 praf de sare, Glazura gogosi:, 300 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si praful de sare. Amestecam. Separat batem oul cu un tel. Adaugam treptat si oul in compozitie. Adaugam treptat si laptele in care am topit untul. Framantam bine. Scoastem aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin. Daca aluatul se lipeste adaugam putina faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut timp de 1 ora. Dupa 1 ora scoatem aluatul pe masa de lucru. Presaram faina pe masa de lucru. Cu un sucitor incepem sa intindem aluatul. Cu un pahar decupam gogosile. Gaurica din mijloc am facut-o cu un dop de la o sticla. :) Procedam astfel pana terminam tot aluatul. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei mai mult si il incingem. Adaugam gogosile (mie mi-au intrat cate 5 in tigaie) si le intoarcem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Dureaza foarte putin pana se rumenesc asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Le scoatem pe o tava si le lasam sa se raceasca putin. Intre timp pregatim glazura de ciocolata alba. Intr-un bol punem ciocolata pe care am rupt-o in bucatele si o topim la bain marie. Introducem pe rand gogosile in ciocolata topita. Sunt minunate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri rapide cu gem

Fursecuri rapide cu gem

Fiindca ieri am tinut neaparat sa iti arat reteta de mucenici moldovenesti, am sucit un pic lucrurile

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarte cu crema de vanilie