autor:

Camelia

» » Dulciuri diverse

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Ingrediente
450 g faina, 7 g drojdie uscata, 1 ou, 50 g unt, 180 ml lapte, 80 g zahar, 1 praf de sare, Glazura gogosi:, 300 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si praful de sare. Amestecam. Separat batem oul cu un tel. Adaugam treptat si oul in compozitie. Adaugam treptat si laptele in care am topit untul. Framantam bine. Scoastem aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin. Daca aluatul se lipeste adaugam putina faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut timp de 1 ora. Dupa 1 ora scoatem aluatul pe masa de lucru. Presaram faina pe masa de lucru. Cu un sucitor incepem sa intindem aluatul. Cu un pahar decupam gogosile. Gaurica din mijloc am facut-o cu un dop de la o sticla. :) Procedam astfel pana terminam tot aluatul. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei mai mult si il incingem. Adaugam gogosile (mie mi-au intrat cate 5 in tigaie) si le intoarcem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Dureaza foarte putin pana se rumenesc asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Le scoatem pe o tava si le lasam sa se raceasca putin. Intre timp pregatim glazura de ciocolata alba. Intr-un bol punem ciocolata pe care am rupt-o in bucatele si o topim la bain marie. Introducem pe rand gogosile in ciocolata topita. Sunt minunate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta meringue cu lamaie

Tarta meringue cu lamaie

Intr-un bol puneti faina cernuta si amestecati cu varful degetelor impreuna cu untul pana devine

11 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri "Gandacei"